Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Haló, haló! Povodeň sice stále trvá, ale my vás zveme na čtvrteční cyklojízdu! Protože právě kolo je dopravní prostředek, který vás i ve městě zasaženém dopravními omezeními doveze spolehlivě a včas! Centrum města je navíc aktuálně poměrně zklidněné tím, že do něj nelze vjíždět, tak si to pojďme užít! To jsou věty, které na sociální síti ve středu 18. září 2024 zveřejnili správci stránky Ústím na kole.

 

Od 17.00 hodin ve čtvrtek 19. září 2024 organizují akci pod názvem Městu vstříc: Cyklojízda za plynulý a bezpečný pohyb. „Na místě budeme mít petici za Masaryčku pro všechny, přijde připojit svůj podpis,“ vyzývají organizátoři. Projížďka Ústím nad Labem je symbolickou podporou cyklistické městské dopravy v rámci probíhajícího Evropského týdne mobility.

 

Jak uvádí Ministerstvo životního prostředí České republiky, Evropský týden mobility je vlajkovou kampaní Evropské komise, která se každoročně koná v termínu od 16. do 22. září. „Cílem je zvýšit povědomí u veřejnosti o udržitelné mobilitě, upozornit na problémy v dopravě a hledat řešení šetrná ke klimatu a životnímu prostředí. Evropský týden mobility rovněž zve všechny občany měst ke společnému rozhodnutí o tom, jak chceme náš veřejný prostor sdílet a ujistit se, že se každý může pohybovat bezpečně a pohodlně v příjemném prostředí, zejména pak chodci a cyklisté,“ píše ke kampani ministerstvo.

 

Tvořte i vy s námi pestré zpravodajství z regionu. Aktuální dopravní informace, nehody, nevšední situace, náměty na zprávy (texty, fotografie, videa s popisem) nám můžete zasílat na WhatsApp: 737 058 283, prostřednictvím sociální sítě nebo e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Více na e-deniky.cz.

 

ZAUJALO NÁS: Cyklisté v Ústí podepisují petici! Nelíbí se jim navržený projekt rekonstrukce Masarykovy ulice

 

Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru