Policisté prohledávají okolí místa nálezu novorozence. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Policisté v kombinézách ze speciální pořádkové jednotky za pomocí zahradního nářadí prohledávají travnaté plochy a keře. Kriminalisté v civilu obchází domy a provádí šetření. To byl „obrázek“ neděle 13. října 2024 na sídlišti Kamenný vrch.

Ilona Gazdošová, mluvčí krajské policie, pro e-ústí.cz, uvedla, že důvodem je nález novorozence v jednom z kontejnerů. „Krajští kriminalisté se zabývají nálezem novorozence v kontejneru v ústecké části Střekov. V současné době provádíme v okolí prvotních úkonů. Více informací sdělíme, jakmile to bude možné,“ uvedla Policie ČR na síti X.

Bližší informace k případu sdělí Policie ČR v pondělí 14. září 2024.

Každý rodič v neřešitelné, těžké životní situaci má možnost odložit anonymně novorozence do babyboxu. Vyhřívané schránky, kterou najde v ústecké nemocnici vedle nemocniční lékárny. Od roku 2010 do současnosti zdravotníci neonatologické kliniky pomohli šesti tímto způsobem odloženým dětem, třem chlapcům a stejnému počtu dívek.

Tvořte i vy s námi zpravodajství z regionu. Náměty na zprávy (texty, fotografie, videa s popisem) nám můžete zasílat na WhatsApp: 737 058 283, prostřednictvím sociální sítě nebo e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Více na e-deniky.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru