Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V jednom z kontejnerů na Střekově byl v neděli 13. října nalezen novorozenec (psali jsme ZDE). Událostí se zabývají krajští kriminalisté, kteří na případu usilovně pracují.

Policie v pondělí ráno prostřednictvím sociální sítě X sdělila, že nalezený novorozenec je živý a zdravý. Jedná se o chlapce a dostal jméno Jáchym.

V souvislosti s prověřováním případu žádají policisté ženu, která kolem jedné hodiny v noci venčila v ulici Truhlářova svého psa, aby se přihlásila na linku 158. Může být pro kriminalisty důležitou svědkyní. Video policisté zveřejnili na sociální síti X. Podívat se na něj můžete ZDE. „Díky zveřejnění kamerového záznamu se policii svědkyně přihlásila," mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová, v odpoledních hodinách pondělí 14. září 2024.

Reprofoto video: Policie ČR

Každý rodič v neřešitelné, těžké životní situaci má možnost odložit anonymně novorozence do babyboxu. Vyhřívané schránky, kterou najde v ústecké nemocnici vedle nemocniční lékárny. Od roku 2010 do současnosti zdravotníci neonatologické kliniky pomohli šesti tímto způsobem odloženým dětem, třem chlapcům a stejnému počtu dívek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru