Foto: Město Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Projektová dokumentace k prvním dvěma etapám revitalizace budovy B Domu kultury byla předána zhotovitelům. V Ústí nad Labem tak vznikne moderní kulturní a kreativní centrum s kapacitou 550 míst.  

První etapa revitalizace budovy B Domu kultury je rozdělena na dvě části a projektovou dokumentaci vytvořila společnost 3+1 architekti. V rámci první dojde k opravě a zateplení severní fasády budovy B, která byla zachována v původním stavu včetně původních dřevěných oken. Vyměněna budou stávající dřevěná okna za nová dřevěná eurookna, která jsou použita na jižní a východní straně budovy. Nezbytné klempířské, kamenické a zámečnické práce budou prováděny v souladu s původní architekturou domu. Současný vzhled budovy zůstane zachován i po revitalizaci, stejně tak i její barevnost. První část revitalizace byla přidělena stavební a obchodní společnosti Most spol. s r. o. za 5 897 879,48 Kč bez DPH. Doba plnění je do 11 týdnů. 

V rámci druhé části bude dodána nová fotovoltaická elektrárna na střechu budovy a její nezbytné zázemí v podobě bateriového úložiště v suterénu. Součástí je rovněž instalace, zapojení, zajištění připojení do ČEZ a vyřízení licence dle Energetického regulačního úřadu. Druhá část byla přidělena společnosti RD Solar s.r.o. za 1 728 236,30 Kč bez DPH. Doba plnění je nejpozději do 31. prosince 2024.  

Druhá etapa revitalizace je zaměřená na kompletní opravu interiérů, vzduchotechniky, elektroinstalace, vytápění, výměnu sedadel či opravy nebo výměny povrchů. Úpravou projde také jeviště nebo zázemí pro umělce. V rámci této etapy bude vybudováno nové kulturní a kreativní centrum, jehož kapacita bude 550 míst. Druhá etapa byla přidělena společnosti BBP Stavby s.r.o. za 44 739 419,26 Kč bez DPH. Doba plnění je nejpozději do 45 týdnů. 

Následovat bude poslední etapa, v rámci níž dojde k modernizaci ozvučení, osvětlení a promítací techniky.  

„Tato budova v době svého vzniku stanovila standard, jak by se měla podobná zařízení budovat. Věřím, že si dodavatelé uvědomují, co Dům kultury pro město Ústí nad Labem a jeho občany znamená, a že výsledek jejich práce bude ctít to, co nám tu předci zanechali," řekl primátor města Petr Nedvědický.  

„V novodobé historii Domu kultury v Ústí nad Labem se jedná o největší investici do jeho modernizace. Poté, co město kompletně opravilo Muzeum, se jedná o druhou největší investici do kulturní infrastruktury od roku 1989,“ uvedl náměstek primátora Tomáš Vlach, v jehož gesci je kultura. 

Předpokládané celkové náklady na revitalizaci budovy B Domu kultury jsou 75 000 000 Kč. Projekt je spolufinancován Evropskou unií, od které se podařilo získat dotaci ve výši 57 739 280 Kč. Zároveň je revitalizace spolufinancována z výzvy Rozvoj regionálních kulturních a kreativních center v rámci národního plánu obdoby, kterou vyhlásilo Ministerstvo kultury České republiky. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru