Mariánský most. Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Na dopravní omezení se musí připravit motoristé na Mariánském mostě v druhé polovině listopadu 2024. Důvodem jsou na sebe navazující práce, o nichž informuje na úřední desce ústecký magistrát.

První usměrnění silničního provozu proběhne z Přístavní ulice směrem na Střekov od 16. do 17. listopadu 2024 v čase od 8.30 do 18.00 hodin. „Důvod je provedení zkoušek kompatibility na mostní konstrukci pro Magistrát města Ústí nad Labem,“ uvádí v dokumentu úřad.

Druhým dopravním omezením, kdy řidiči neprojedou v obou směrech z centra Ústí na Střekov, je oprava silnice na sjezdovém rameni. „V úterý 19. listopadu proběhne frézování. O den později pokládka nového povrchu. Městské hromadné dopravy se uzavírka silnice nedotkne,“ lze se dočíst v listině.

Mariánský most je jedním ze symbolů města Ústí nad Labem. V roce 2001 byl v mezinárodní anketě renomovaného časopisu Structural Engineering International zařazen mezi deset nejkrásnějších světových staveb posledního desetiletí 20. století. Jeho délka je 198 metrů. Chodník pro pěší a cyklisty je umístěn uprostřed mostu a vyvýšen oproti vozovce. Mostní pylon působí jako výrazná protiváha k protější Mariánské skále. Rozpětí hlavního pole je 123,30 metru, výška pylonu 75 metrů a celková rozvinutá délka mostu včetně ramp je 333 metrů.

Zdroj: Magistrát Ústí nad Labem

SOUVISEJÍCÍ: Výstavba provizorní lávky nabrala zpoždění! Úplná uzavírka benešova mostu se posouvá

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru