Stavba provizorní lávky. 2x foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Střekov – Povodňové škody po velké vodě, která se v druhé polovině září prohnala korytem řeky Labe. Zastavení prací po dobu třetího povodňového stupně v Ústí nad Labem. To jsou Ústeckým krajem uváděné důvody zpoždění stavby provizorní lávky, která poslouží po dobu úplné uzavírky rekonstruovaného mostu Dr. Edvarda Beneše k převedení pěších a inženýrských sítí. 

Magdalena Fraňková, mluvčí Ústeckého kraje, uvedla, že stavba byla přerušena v souladu s povodňovým plánem. „Po snížení hladiny vody byla lávka zkontrolována, odstraněny naplaveniny a opraveny drobné povodňové škody na pilíři P6,“ doplnila mluvčí.

S otevřením provizorní lávky pro chodce a úplným uzavřením rekonstruovaného mostu Dr. Edvarda Beneše počítal Ústecký kraj již začátkem měsíce listopadu. „Nyní předpokládáme uzavření koncem měsíce listopadu. Na provizorní lávce nyní probíhají práce na dokončení šikmých ramp, veřejném osvětlení a osazení inženýrských sítí,“ dodala Magdalena Fraňková.

Po dobu neprůjezdnosti rekonstruovaného mostu Dr. Edvarda Beneše bude v Ústí nad Labem přes řeku Labe jezdit automobilová doprava po sousedním Mariánském mostě, kdy Ústecký kraj má připraveno několik fází dopravních opatření. „Žádost o schválení bude předložena v brzké době, po schválení je představíme veřejnosti,“ odpověděla závěrem na dotazy redakce e-ústí.cz mluvčí Ústeckého kraje.

V minulosti Ústecký kraj zveřejnil, že jedním z opatření bude světelná křižovatka na Mariánském mostě s preferencí veřejné hromadné dopravy a buspruhy. Pro individuální dopravu na střekovské straně na pozemku bývalého fotbalového hřiště vyroste odstavné parkoviště.

Rekonstrukci mostu Dr. Edvarda Beneše odstartovalo v březnu 2024 kácení stromů v jeho okolí. Oprava je naplánována na dva roky. Cena podle smlouvy činí 629 milionů korun. Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky rozhodlo o poskytnutí dotace Ústeckému kraji na opravu ve výši 524 211 094,89 Kč.

Související:

Na Střekově s výstavbou záchytného parkoviště vznikne nová křižovatka! Víme, jak bude vypadat a usměrní dopravu

Dopravní opatření při rekonstrukci benešova mostu! Nová světelná křižovatka, buspruhy a odstavné parkoviště

OBRAZEM: Provizorní lávka spojila břehy řeky Labe! Protipovodňová vana je průjezdná

Tvořte i vy s námi zpravodajství z regionu. Náměty na zprávy (texty, fotografie, videa s popisem) nám můžete zasílat na WhatsApp: 737 058 283, prostřednictvím sociální sítě nebo e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Více na e-deniky.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru