Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

ČR - Se začátkem podzimu se zvyšuje riziko šíření respiračních onemocnění, které mohou ohrozit zejména zranitelné skupiny populace. V reakci na nárůst počtu případů respiračních onemocnění proto Ministerstvo zdravotnictví doporučuje občanům očkování proti chřipce a covidu-19.

“Očkování je jedním z nejúčinnějších způsobů, jak chránit nejen své zdraví, ale i zdraví svých blízkých. Toto říkám opakovaně, a i nyní doporučuji, očkujte se. Důležité je, že máme dostatek účinných vakcín s aktualizovaným složením a nyní je pravý čas jak na očkování proti covidu-19, tak proti chřipce,” uvedl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek s tím, že očkovat se lidé mohou po domluvě s lékařem v jeden den.

Očkování doporučujeme zejména osobám vyššího věku a osobám se závažným chronickým onemocnění nebo s oslabenou imunitou. Dále doporučujeme očkování také všem zdravotníkům i sociálním pracovníkům. Očkování je možné absolvovat u praktických lékařů nebo v očkovacích centrech zdravotnických zařízení. Přehled dostupných očkovacích míst, včetně ordinací praktických lékařů očkujících i neregistrované pacienty, naleznete na webu ockoreport.uzis.cz.

Pro nadcházející sezónu jsou k dispozici nejnovější očkovací látky proti onemocnění covid-19 (varianta JN.1) i proti chřipce. Proti covid-19 je připraveno pro letošní sezónu více než 700 tisíc dávek, z nichž bylo doposud aplikováno 172 tisíc. Proti chřipce bylo prozatím aplikováno 420 tisíc z 900 tisíc dostupných dávek. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru