Soudní komplex na Střekově. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – V plném proudu je stavba nového Justičního areálu na bukovském rondelu. Podle informací zveřejněných Ministerstvem spravedlnosti má být hotovo v březnu 2027, kdy plný provoz komplexu nastane nejdéle v srpnu roku 2027. Řada Ústečanů se začala ptát, co bude s areály krajského a okresního soudu na Střekově až je justiční složky opustí. Redakce e-ústí.cz položila dotaz na Ministerstvo spravedlnosti.

„S objekty bude naloženo dle zákona o majetku státu. Tedy předpokládá se převzetí Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM),“ odpověděl Michal Pleskot z tiskového oddělení Ministerstva spravedlnosti.

Reportér se následně dotázal Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. „S převzatými nemovitostmi nakládáme v souladu se zákonem o majetku státu. To znamená, že je ÚZSVM nejprve nabízí jiným státním institucím. V případě jejich nezájmu hledá pro nepotřebný státní majetek definitivního vlastníka v transparentních výběrových řízeních s elektronickou aukcí na webových stránkách www.nabidkamajetku.cz,“ uvedla tisková mluvčí Michaela Tesařová.

V novém Justičním areálu na bukovském rondelu bude po jeho postavení sídlit krajský i okresní soud v Ústí nad Labem, ústecké krajské a okresní státní zastupitelství. Dále místní Probační a mediační služba, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových – územní pracoviště Ústí nad Labem, Vězeňská služba ČR – justiční stráž a Ministerstvo spravedlnosti. Celkem bude v nových prostorách pracovat zhruba 828 zaměstnanců. Plocha kanceláří bude činit 8 651 m2, v areálu bude 46 jednacích síní, 316 parkovacích míst a 2 427 m2 spisoven. (O novém Justičním areálu v Ústí nad Labem se na stránkách Ministerstva spravedlnosti dočtete zde).

Tvořte i vy s námi zpravodajství z regionu. Náměty na zprávy (texty, fotografie, videa s popisem) nám můžete zasílat na WhatsApp: 737 058 283, prostřednictvím sociální sítě nebo e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Více na e-deniky.cz.

Fotogalerie:

Stavba nového Justičního areálu na Bukově. 2x foto: Petr Sochůrek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru