Salsa Ústí nad Labem roztančila sál výletního zámečku Větruše. 8x zdroj foto: Salsa Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Latinskoamerická hudba se v sobotu 19. října 2024 nesla výletním zámečkem Větruše. Sál dominanty krajského města hostil akci nazvanou Salsa Night.

Organizátor Jan Štaffa uvedl, že šlo o krásný karibský večer. „Když jsem se před šestnácti lety vrátil z Londýna do Ústí nad Labem, byl zvyklý třikrát týdně tančit. Říkal jsem si, co já budu v tomhle městě dělat? Při procházce městem jsem narazil na plakát taneční školy Ruben Dance s informací o kurzu Salsy. A tak jsem se hned přihlásil“, začal ve vyprávění organizátor akce.

Když kurzy po pár letech ustaly, salsa v Ústí nad Labem na čas téměř utichla. „V roce 2014 mě oslovili přátelé, abych uspořádal Salsa Party v rámci jejich rozlučky se svobodou. Ta se tenkrát velmi povedla, a tak o měsíc později následovala další. Brzo na to jsme začali s pravidelnou úterní tančírnou a po 2 letech rozjeli i taneční kurzy. Letos máme 10. výročí tohoto projektu, a proto jsem se rozhodl uspořádat velkou Salsa Night“, uvedl organizátor. Na tu se sjeli tanečníci nejen z Ústí n.L. a okolí, ale také z Prahy, Drážďaň či vzdálené Bratislavy. Během večera zahrála multinárodní kapela Caribe, francouzský DJ Lole a o zábavu se postaral brazilský tanečník André Negrao. Zábava byla velkolepá a všichni příchozí si mohli zatančit nejen salsu a bachatu, ale také cha cha cha, merenque, kizombu či brazilský zouk.

Další významnou akcí bude Salsa tančírna Speciál, která proběhne v pátek 1.11. ve Wolfrumově čítárně ústecké knihovny. Od 19:00hod. začne úvodní lekcí salsy pro úplné začátečníky, aby si mohli i nově příchozí užít následnou tančírnu. Ta začne ve 20:00hod. a bude trvat až do půlnoci. Hostem večera bude stejně jako na Větruši lektor, tanečník a showman André Negrao. V rámci projektu Salsa Ústí nad Labem organizujeme i pravidelnou úterní tančírnu v Caffe Dlouhá a také taneční kurzy a workshopy. Ve středu 30.10. se rozjíždí podzimní salsa kurz pro začátečníky. Všechny podrobnosti lze nalézt zde

FOTOGALERIE:

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru