Místo vyhlídkové terasy s pohledem na stezku, řeku Labe a centrum Ústí. 3x foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Hlasování o zrealizování přihlášených projektů do participačního rozpočtu zná své vítěze. Na první příčce se umístila Revitalizace nábřežní terasy s 854 hlasy. Stříbrnou medaili bere projekt Za bezpečné a krásné Vrchlického sady. Na třetím místě skončila Podpora aktivních obyvatel města Ústí nad Labem.

Na nábřežní Jakub Přibyl navrhl místo nevyužívané travnaté plochy vybudovat vyhlídkovou terasu. „Střekovské nábřeží je oblíbené místo Ústečáků, kam chodí na procházky, sportovat a v blízkosti je Labská cyklostezka. Kromě natření zdi a zábradlí, prostor by měl být osazen dřevěnými lavicemi a sety stolů. Na mlatovém povrchu se bude moci hrát pétanque nebo třeba kuličky. Místo by mělo být osvětleno solárními světly,“ popisuje projekt Jakub Přibyl. 

Za bezpečné a krásné Vrchlického sady vybojoval druhou příčku předkladatel projektu Daniel Svoboda. „Do parku chodí narkomani bezdomovci, už není to, co kdysi býval. Park je také hojně využíván rodiči s dětmi, pejskaři, seniory, a zkrátka lidmi, kteří zde chtějí trávit svůj volný čas. Tímto projektem chceme vytvořit diskusi mezi sousedy, odborníky, zástupci města Ústí nad Labem, abychom přišli na řešení, jak tento park vylepšit,“ představil projekt Daniel Svoboda.

Bronzovou medaili se svým projektem získala Michaela Valášková. „Chodíte na Halloweenské stezky, které pořádají Skřivánci na niti? Znáte garážový prodej ve Skoroticích, který uskutečňují Skorotice jinak? Anebo hrabali jste se někdy v hlíně, a dozvěděli se něco o včelách díky komunitní zahradě Žížala na Terase? Ať už je vaše odpověď jakákoliv, měli byste vědět, že v Ústí nad Labem existují desítky aktivních uskupení. Jsou to různé spolky, neformální iniciativy i jedinci. Tak pojďme podpořit projekt, který se zaměřuje na stav mobiliáře, který by mohl spravovat Magistrát města Ústí nad Labem,“ uvedla Michaela Valášková.

Než se v hlasování úspěšné projekty zrealizují, musí projít Radou města Ústí nad Labem. „Následně je převezmou realizátoři (městské obvody či odbory ústeckého magistrátu). Pokud bude potřeba připraví se na dodavatele daných prvků. Realizace je do konce roku 2025,“ uvádí strategický rozvoj města Ústí nad Labem na své stránce.

Smyslem participativního rozpočtu je každoročně vtáhnout Ústečany do dialogu o utváření místa kde žijí. Náklady na projekt nesmí přesáhnout 600 000 Kč včetně DPH.

FOTOGALERIE:

Zdroj: Strategický rozvoj města Ústí nad Labem

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru