Střekov – Na nesnesitelný zápach si v sobotu ráno stěžovali na facebookové stránce Ústí nad Labem Střekované. Zaměstnanci bývalých provozů Setuzy, však žádný únik látky z výroby do ovzduší nezaznamenali.

„Mám Střekov ráda. Jako fakt moc. Ale teď vážně nevím, jestli je lepší umřít smrady, protože venku už je to zase něčím zamořený anebo zavřít okna a umřít vedrem. Ale jinak se mi tu někdy i líbí, vážně," napsala na stránku Ústí nad Labem Bára Ziková.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek

„Ten smrad byl opravdu už extrém," přidala se v diskuzi Nikola Lafatová.

Marie Logrová, mluvčí Spolchemie, která na Střekově provozuje některé z bývalých provozů Setuzy, uvedla, že nic abnormálního během výroby nezaznamenali. „Všechny naše provozy jsme během celozávodní odstávky vyčistili, aby bylo vše v pořádku. V tuto chvíli nemáme hlášenou žádnou poruchu v provozech, která by způsobila únik zápachu z výroby do ovzduší," řekla Logrová.

Střekované mohou hlásit zápach na zelené lince 477 001 111 podnikových hasičů bývalé Setuzy. Stačí nahlásit své jméno, kde je zápach cítit a kontakt na sebe. Hasič operačního střediska stížnost příjme, předá ji příslušným pracovníkům a ti zpět zavolají volajícímu. Pozor, linka je zpoplatněná.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru