Ústí nad Labem – Moderní automaty na prodej jízdenek, od přelomu měsíce února a března letošního roku ústecký Dopravní podnik instaluje v ulicích metropole Ústeckého kraje, se osvědčují. Cestující si začínají zvykat i na nákup jízdenky pomocí bezkontaktní platební karty.

Luboš Heřman, mluvčí ústeckého Dopravního podniku uvedl, že automaty jsou stále ve zkušebním provozu. „U automatu u Divadla řešíme v těchto dnech reklamaci mincovníku,“ dodal ke zkušebnímu provozu mluvčí.

Nejvíce si cestující pochvalují moderní automat u ústecké Masarykovy nemocnice. „Poté co místní prodejce přestali prodávat papírové jízdenky, byl člověk odkázán jen na nákup lístku u řidiče nebo na SMS jízdenku. Je dobře, že je automat přímo u nemocnice. Ústí je krajské město se spádovou nemocnicí a tato služba zde dlouho chyběla,“ uvedla Anna Kalašová z Krásného Března.

Mluvčí ústeckého Dopravního podniku uvedl, že od zprovoznění automatu do konce měsíce června se u ústecké Masarykovy nemocnice prodalo celkem 5965 jízdenek. „Z tohoto počtu cestující zaplatili v hotovosti 4716 jízdenek. Platební kartou jich zaplatili 1249, tedy více jak 20 procent,“ dodal Luboš Heřman.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru