Ústí nad Labem – Každý z šestadvaceti nových trolejbusů bude mít svého patrona z řad úspěšných ústeckých sportovců. Vedení dopravního podniku (DP) se rozhodlo zapojit do projektu i muzeum města Ústí, které by ve svých prostorách sportovcům vybudovalo síň slávy.

Mluvčí DP František Chlada uvedl, že cílem akce je zviditelnit sportovce a patrioty města, kteří proslavili Ústí nad Labem ve světě. „Nejde jen o patronství k městu, ale i taková inspirace pro malé cestující, co se dá dokázat, když se člověk pilně věnuje sportu," řekl Chlada.

Jana Dvořáková z ústeckého dopravního podniku, na slavnostním představení nového trolejbusu, uvedla, že vizí společnosti je, aby úspěšní sportovci Ústecka propůjčili vozu své jméno. „Příběh sportovce si poté budou moci cestující přečíst a prohlédnout v samotném trolejbuse," řekla Dvořáková.

Ilustrační foto. Petr Sochůrek

Prvnímu vozu propůjčil hokejista a vítěz z olympiády v Naganu Jan Čaloun. „Když jsem se o projektu dozvěděl, tak jsem ho hned podpořil. Je to dobrý nápad. Jsem patriot Ústí a chci, aby bylo lepší a hezčí," řekl Čaloun.

Artefakty sportovců, které se do trolejbusů nevejdou, bude vystavovat ústecké muzeum. „Jsme ochotni ve spolupráci s vedením města do projektu dopravního podniku jít. Až bude všech šestadvacet trolejbusů polepených sportovci, vytvoříme jim jakousi síň slávy," řekl zástupce ředitele ústeckého muzea Jiří Petrů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru