Ústí nad Labem – Nové borovice, keře a květiny, kruhová křižovatka pod Větruší dostává novou hezčí tvář. Zkrášlování začalo v květnu, kdy byl kruhový objezd odplevelen. Na začátku června ze země zahradníci dobývali pět platanů, které připravili pro následné přesazení. Současně prováděli hrubé terénní práce, použili druhy kamenů, které se v naší lokalitě nejčastěji vyskytují, tedy porfyr, čedič a znělec.

Vysadili také tři borovice černé. V nejbližší době přijdou na řadu soliterní keře a trvalky jako například třapatka (Rudbeckia fulgida var.deamii) nebo okrasná tráva ozdobnice čínská (Miscanthus sinensis).

Proměna kruhové křižovatky. Foto: Magistrát města Ústí nad Labem
Díky použití štěrkové drti a menšímu množství rostlin se také sníží případné poškození při povodních. Dílo, jehož cena je více jak 750 tisíc korun bez DPH, by měli dělníci předat do konce března roku 2015.

Čtenáři, posílejte nám své náměty na články na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Čtěte, co vás zajímá.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru