Ústí nad Labem – Padesát centimetrů a tři tisíce čtyři sta gramů, to jsou míry miminka, které v sobotu ráno našli zdravotníci Masarykovy nemocnice v ústeckém babyboxu. Chlapeček je zdravý a sestřičky mu vybraly jméno Josef.

Kamila Pacáková, zástupkyně vrchní sestry Novorozeneckého oddělení Masarykovy nemocnice, uvedla, že miminko bylo do boxu vloženo v 8.09 hodin. „Chlapeček je zdravý. V současné době leží na Novorozeneckém oddělení. V pondělí budeme informovat sociální úřad, který provede šetření," dodala sestřička Pacáková.

Babybox funguje v Masarykově nemocnici od října roku 2009. O té doby v něm našly sestřičky Novorozeneckého oddělení odložené čtyři děti. Jednalo se o tři chlapce, včetně malého Josefa a jednu holčičku, kterou někdo odložil letos 4. února.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru