Ústí nad Labem, ČR – Radši riskují život, než aby udělali pár kroků navíc. Železnici přecházejí v místech, kde je to obzvlášť nebezpečné. Řeč je o lidech, kteří pravidelně hazardují se svými životy, aniž by domysleli následky svého chování. Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal uvedl, že evidují v letošním roce již 200 střetů vlaku s osobou s následkem 148 usmrcení, přičemž stejného počtu střetů dosáhla statistika v roce 2013 až 27. října, tedy o více než dva měsíce později.

„Příčinou naprosté většiny těchto nehod je nedovolený vstup osoby do prostoru dráhy. V řadě případů se jedná o přecházení přes koleje v místech, která k tomu nejsou určena, tedy mimo železniční přejezdy a přechody, nebo jde o chůzi po kolejích za účelem zkrácení cesty," řekl Drápal.

Podél železniční trati ze Střekova do Velkého Března jsou k vidění desítky cestiček, na kterých lidé hazardují se svými životy. Petr Sochůrek
Redaktor on-line deníku E-Ústí napočítal při jízdě po cyklostezce podél železniční tratě ze Střekova do Velkého Března přes dvě desítky cestiček k domům nebo zahrádkářským koloniím. Lidé mnohdy přebíhají přes koleje v místech těsně za zatáčkou, kdy uvidí přijíždějící vlak na poslední chvíli. Přitom mají o sto metrů dál železniční přejezd, kde mohou trať přejít bezpečně. Příkladem je zastávka MHD ve Vítězné ulici.

Podél železniční trati ze Střekova do Velkého Března jsou k vidění desítky cestiček, na kterých lidé hazardují se svými životy. Petr Sochůrek

Z dlouhodobých statistik Drážní inspekce dále vyplývá, že přibližně jedna třetina střetů vlaku s osobou je způsobena osobami, které jednají v sebevražedném úmyslu.

Život máte je jeden, važte si ho. Petr Sochůrek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru