Bukov - Fotografie nedonošených dětí narozených v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem nahradí putovní výstavu občanského sdružení Nedoklubko. Problematiku předčasně narozených dětí bude dále prezentovat výstava, kterou pořádá Krajská zdravotní, a. s. – Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. ve spolupráci s rodiči, kteří poskytli fotografie svých dětí. Expozice výstavy potrvá od 1. do 30. září 2014 v atriu ústecké nemocnice.

V průběhu srpna 2014 měla široká veřejnost možnost seznámit se v atriu Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. s příběhy předčasně narozených dětí, které prezentovala výstava občanského sdružení Nedoklubko. Cílem výstavy bylo zvýšení povědomí široké veřejnosti o předčasných porodech a na konkrétních příbězích dětí ukázat, že si zaslouží naši péči. Amatérské fotografie zachytily malé bojovníky od prvních chvil na světě, kdy jim šlo o život, až po současnost, kdy díky špičkové zdravotní péči a lásce svých rodičů vyrostly v děti, které se nikterak neliší od svých donošených vrstevníků.

Ilustrační foto. Petr Sochůrek
Zástupci Novorozeneckého oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem se rozhodli pokračovat v expozici fotografií a prezentovat děti, které se předčasně narodily ve své domovské nemocnici. Pro tento projekt byly použity fotografie z kalendáře, vydaného u příležitosti mezinárodního kongresu „XXIX. Neonatologických dnů", pořádaného v Ústí nad Labem v roce 2013. Děti z kalendáře vystupovaly také na slavnostním zahájení kongresu pohádkou o Sněhurce a trpaslících a podílely se v rámci kongresu na křtech dvou knih.

„Navázáním na výstavu Nedoklubka vlastní výstavou „našich dětí" bychom rádi podpořili stejný záměr a myšlenku, se zaměřením na náš severočeský region. V Ústeckém kraji se rodí nejvíce nedonošených dětí z celé České republiky a jejich počet stále stoupá. I přesto se díky péči našeho zdravotnického personálu daří zlepšovat kvalitu života i u dětí s extrémně nízkou porodní hmotností. Výsledky jsou srovnatelné s výsledky v ostatních perinatologických centrech v České republice," říká Petr Janec, primář Novorozeneckého oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. O tyto děti se v Česku stará dvanáct specializovaných perinatologických center. Krajská zdravotní má dvě perinatologická centra, v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem a v mostecké nemocnici.

Eva Urbanová, Organizační a tiskové oddělení Krajské zdravotní, a. s.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru