Ústí nad Labem – Za nebezpečnou považují někteří Ústečané ulici Na Schodech. Vadí jim nedostatečné dopravní značení, které by upozorňovalo řidiče na opravu chodníku v její v horní části. Desítky rodičů denně doprovází místem děti do nedaleké základní školy.

Ústečan Michal Matysčák napsal na sociální síť, místo není ani z jedné strany osazeno dopravními značkami, které by upozorňovaly na stavební práce. „Řidiči zde tudíž jezdí, aniž by věděli, že můžou chodce očekávat pouze v silnici. Celou věc jsem oznámil na Odbor dopravy Magistrátu města Ústí nad Labem," napsal Michal Matysčák.

Situace v ulici Na Schodech. Foto: Petr Sochůrek
Vedoucí Odboru dopravy ústeckého magistrátu Dalibor Dařílek uvedl, že námitky na opravu chodníku od Ústečanů zaznamenali. „Některé připomínky od lidí chápu, ale například u prvňáčků doufám, že je první dny budou vodit do školy rodiče, a vysvětlí jim, jak se mají na silnici chovat. Navíc mohou využít vedlejší Dvořákovy ulice, kde je chodník průchozí a nemusí riskovat chůzi po silnici. My ten chodník musíme opravit. Práce prodlužuje to, že se nejedná o rovný chodník, ale musí se na něm udělat schody. Rekonstrukce skončí nejpozději do konce září," řekl Dařílek.

Situace v ulici Na Schodech. Foto: Petr Sochůrek
Podle zjištění redakce E – Ústí se po dokončení oprav chodníku v ulici Na Schodech dočká opravy chodník ve vedlejší Dvořákově ulici.

Čtenáři, posílejte nám své náměty na zprávy, události a reportáže na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Čtěte, co vás zajímá.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru