Petrovice – Dvě vážné dopravní nehody uzavřely ve čtvrtek ráno dálnici D8 v obou směrech. Ve směru z Německa začaly při nehodě hořet tři kamiony. Druhá havárie se stala směrem do Německa, kdy zahořel projíždějící kamion. Směr do Německa se povedl policistům zprovoznit krátce před třináctou hodinou.

Požár kamionu na D8. Foto: Michal Mikšovský HZS ÚK
Dálnice D8 je zcela neprůjezdná. Čtyři z řidičů druhé dopravní nehody museli záchranáři transportovat do nemocnice. „Jeden řidič měl popáleniny a velmi těžké zranění, druhý řidič rovněž těžké zranění a třetí lehké. Všechny zraněné jsme převezli do nemocnic," řekl mluvčí krajských záchranářů Pavel Šebesta.

Jiří Vondra, mluvčí Krajské zdravotní, pod kterou spadá Masarykova nemocnice, uvedl, že dva řidiči se museli podrobit operaci. „Oba zraněné lékaři přijali s těžkými poraněními. Jednoho řidiče se jim povedlo stabilizovat, druhý je stále v ohrožení života," řekl.

Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová doplnila, že zraněné si vyžádala pouze první událost. „Příčinu nehody šetříme. Ke střetu došlo v 8.42 hodin na 88 kilometru směrem na Prahu. Na dálnici byly špatné klimatické podmínky. Co se týká druhé události, tam pouze zahořel kamion," dodala policistka.

Požár kamionu na D8. Foto: Michal Mikšovský HZS ÚK

Řidiči osobních aut mohou k cestě do Německa a zpět využít starého hraničního přechodu Petrovice, přechodu Hřensko nebo Cínovec. Pro kamiony je určen přechod Hora svatého Šebestiána nebo Rumburk. Uzavírka z Německa do České republiky by měla trvat do 19.00 hodin.

Mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan doplnil, že u nehod zasahovaly kromě profesionálních hasičů dobrovolné jednotky z Petrovic a Tisé a podniková jednotka SŽDC.

Požár kamionu na D8. Foto: Michal Mikšovský HZS ÚK

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru