Střekov – Ani nainstalované kamery kolem domu Martina Procházky neodradily falešné policisty k fingované domovní prohlídce. Při ní se jednomu z nevlivnějších mužů města Ústí nad Labem ztratily stovky tisíc korun. Jako první o případu informoval server České noviny.cz.

Dům Martina Procházky. Fotokoláž: Petr Sochůrek

Případ se měl odehrát minulý týden v sobotu brzy ráno. Falešní muži zákona se prokázali padělaným příkazem k domovní prohlídce. Muži byli oblečeni v policejních uniformách, někteří z nich měli kukly. Po prohledání komando zabavilo šéfovi dozorčí rady Spolchemie finanční hotovost v řádech statisíců korun. Procházku pak měli falešní policisté vyzvat, aby se šel převléknout a odjel s nimi. Ve chvíli, kdy odešel z místnosti, muži odjeli. Zda si kromě peněz něco odnesli, nechce policie říct, uvádí server České noviny.cz.

Dům Martina Procházky. Foto: Petr Sochůrek
Případem se nyní zabývají ústečtí kriminalisté. „Mohu potvrdit, že tento případ vyšetřuje služba kriminální policie a vyšetřování," řekl vedoucí ústecké policie Vladimír Danyluk, pro server České noviny.cz.

Na celém falešném policejním zátahu je podivné to, že vchod do domu Marina Procházky je doslova prošpikován kamerami. Jde jen o makety? Právě proto se nepravé policejní komando maskovalo kuklami? To se redakci internetového deníku E – Ústí nepodařilo zjistit. Jana Procházková, manželka Martina Procházky, pouze uvedla, že se do ukončení vyšetřování nebudou k případu vyjadřovat.

Dům Martina Procházky. Foto: Petr Sochůrek
Ničeho si nevšimli ani sousedé šéfa dozorčí rady Spolchemie. „Vůbec jsem nezpozorovala, že by v ulici proběhl nějaký policejní zátah nebo co by se mu podobalo. Pana Procházku znám pouze od vidění a z médií," řekla starší žena, bydlící kousek od domu Procházkových.

Šéf dozorčí rady ústecké Spolchemie se stal terčem útoku už loni v prosinci. Tehdy neznámý pachatel prostřílel kapotu jeho vozu. Hříšníka policisté nenašli a případ odložili. Na místě činu nezůstaly nábojnice, což policii pátrání ztížilo. Balistická expertiza ale ukázala, že se střílelo z revolveru 357 magnum.

Dům Martina Procházky. Foto: Petr Sochůrek
Martin Procházka byl dlouholetým ředitelem Spolku pro chemickou a hutní výrobu, od roku 2009 je předsedou dozorčí rady.

Dům Martina Procházky. Foto: Petr Sochůrek

Dům Martina Procházky. Foto: Petr Sochůrek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru