Ústí nad Labem – Dopravní podnik města Ústí nad Labem zahájí ve středu 17. září 2014 na Mírovém náměstí ojedinělý projekt „Hledáme patrony nových vozů".

Jan Čaloun – olympijský vítěz Nagano 1998, mistr světa 1999, lední hokej, Milan Hejduk – olympijský vítěz Nagano 1998, vítěz Stanley Cupu 2001, lední hokej, Lukáš Konečný - profesionální mistr světa organizace WBO, box, Ladislav Husárik - evropský a světový medailista, box, Bohumil Němeček st. - olympijský vítěz, box, Stanislav Pelc – trojnásobný mistr ČSSR, několikanásobný reprezentant, fotbal, Josef Rajchert – držitel VI. Danu, karate, TS Freedom - taneční skupina pod vedení Silvie Netíkové, mistr světa v street dance, kategorie Hip Hop a další a další.

Ilustrační foto. Petr Sochůrek

To je jen krátký výčet slavných ústeckých sportovců, které bychom rádi přivítali jako patrony vozů nově pořízených v rámci IPRM Mobilita. A kdo je to vlastně patron a proč je to sportovec?

„S nápadem pojmenovat naše vozy přišel v roce 2013 tehdy nově nastoupivší výkonný ředitel Dopravního podniku ing. Radek Chobot, který toto viděl v dopravních podnicích Pardubice a Hradec Králové. V Pardubicích mají vozy pojmenované po koních - vítězích Velké pardubické steeplechase, v Hradci Králové jezdí vozy se jmény místních pohádkových postaviček. My jsme dumali, co vymyslet v Ústí nad Labem. Padaly nápady pojmenovat vozy po chemických prvcích, ale ve finále jsme se shodli, že přijet do zaměstnání na Kyslíku, Vodíku nebo Dusíku, zažít situace, kdy se na křižovatce střetnou Olovo s Arsenem, to by asi nebylo to pravé. Stejně tak nápad pojmenovat vozy po městských čtvrtích vykresloval životní situace, kdy mimo ústecký občan cestující do Masarykovy nemocnice nastoupí do vozu s názvem Severní Terasa (ten špitál přece je na Terase), a skončí u Globusu" nastínili základy projektu František Chlada a Jana Dvořáková z Dopravního podniku města Ústí nad Labem.

Až se jednoho dne zrodil nápad – pojmenovat nově pořizované vozy v rámci IPRM Mobilita po slavných ústeckých osobnostech, případně po osobnostech, které nějakým způsobem Ústím nad Labem prošli, ať již to byli herci, zpěváci, sportovci a další. Nakonec jsme se shodli na sportovních osobnostech. Jako první jsme oslovili pány Čalouna a Hejduka, olympijské vítěze v ledním hokeji z Nagana, dále pana Konečného, profesionálního mistra světa v boxu kategorie WBO a následovat budou další.

Každý nově zakoupený vůz ponese v přední části vozu jméno vybraného sportovce a uvnitř vozu bude popsán jeho sportovní příběh. Věříme, že se nám touto formou podaří vzbudit pocit hrdosti nad naším městem a zároveň tak dáme příklad mladým lidem k následování našich slavných. Koneckonců, nejen Facebookem živ je člověk." dodali na závěr František Chlada a Jana Dvořáková.

Nezbývá než vás všechny pozvat na ústecké Mírové náměstí, kde ve středu 17. září proběhne slavnostní křest prvního vozu, přítomen bude Jan Čaloun, první patron vozu evidenčního čísla 610 a další hosté. Startujeme v 9.00 hodin a na celý den máme připravený bohatý program, rádi vás všechny uvidíme.

Jana Dvořáková, reklamní oddělení DP Ústí nad Labem

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru