Ústí nad Labem – Pro jedny slušňák, který například pomáhal druhým s charitativními akcemi. Pro druhé hajzlík, jenž měl zneužívat policejního odznaku. Krajský soud v Ústí nad Labem nevyhověl žádosti stíhaného kriminalisty Michala H. o úplném propuštění z vazby, jehož na konci července zatkla Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) pro údajné obchodování s drogou a braní úplatků. Psali jsme.

Stíhaný kriminalista Michal H. při předávání šeku pro nemocné děti Dětské klinice Masarykovy nemocnice. Foto: archiv Petr Sochůrek
Mluvčí ústeckého krajského soudu Lenka Lasovská uvedla, že důvody kluzní vazby nadále jsou. „Stále trvá důvod, kdy by mohl během vyšetřování ovlivňovat svědky. Pominul pouze důvod vazby, že by nadále pokračoval v trestné činnosti," řekla Lasovská.

O vzetí do vazby rozhodl po zadržení ústeckého kriminalisty okresní litoměřický soud. Jak uvedl server iDnes.cz krajský policejní šéf Tomáš Landsfeld Michala H. propustil hned poté, co se seznámil se spisem. Kvůli tomu Michal H. nedostane policejní výsluhy, na které vzniká nárok po 15 letech služby. Michal H. u policie sloužil zhruba šest let.

Pro ústeckého kriminalistu si došli vyšetřovatelé Generální inspekce bezpečnostních sborů na konci měsíce července přímo do budovy územního odboru Policie České republiky v Ústí nad Labem. „Bylo to pro všechny velké překvapení. Zrovna vedl výslech, normálně si ho vytáhli a sebrali ho. Bylo to rychlé. Michal se sám vzdělával a své práci rozuměl. Při domovní prohlídce u něho inspekce našla několik knih se zákony České republiky," řekl člověk z vedení ústecké policie, který si nepřál zveřejnit své jméno.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru