Ústí nad Labem – Se změnou jízdního řádu musí od začátku října počítat cestující z největšího ústeckého obchodního a zábavného centra na výletní zámeček na Větruši. Na lanové dráze začal platit zimní jízdní řád.

Spoje ze svých stanic vyjíždějí každých 15 minut od 9.00 do 20.00 hodin. Zimní jízdní řád bude platit až do 29. dubna 2018. „Od 1. ledna do konce září letošního roku lanovku využilo celkem 146 338 cestujících,“ doplnila Jana Dvořáková z ústeckého Dopravního podniku.

Střed města Ústí nad Labem s ústeckou dominantou výletním zámečkem Větruše spojuje lanová dráha od 7. prosince 2010. Jedná se o visutou lanovku se dvěma kabinami. Pohon a napínání lana jsou umístěny v horní stanici. Do každé z kabinek se vejde až patnáct cestujících. Nástupní plochy stanic jsou bezbariérové a lanovou dráhu, tak mohou využívat i maminky s kočárky nebo cyklisté s koly. Jízdní doba trvá zhruba 1,5 minuty, kdy maximální rychlost kabinky dosahuje 21,6 kilometru za hodinu.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru