Ústí nad Labem – Květen – kultury čas. Asi tak by se dalo popsat programové menu veřejného sálu Hraničář v příštím týdnu. Na své si přijdou zejména filmoví fajnšmekři, příznivci Činoheráku Ústí a milovníci jazzové hudby.

Hned v pondělí 11. května proběhne repríza „činoherácké" adaptace Zámek Franze Kafky. Úterý 12. května přinese snímek o legendě světové popmusic Get on Up – příběh Jamese Browna. Činoherák Ústí navštíví Hraničář také ve středu 13. května s komorním dramatem Zeptej se táty. V pátek 15. května zažije premiéru nová programová sekce Hraničáře – pravidelné páteční jazzové večery Friday Jazz Night. Úvodního „slova" se ujmou výteční jazzmani z Ústí nad Labem Jazzvitamin Trio.

Celotýdenní maraton vyvrcholí v sobotu 16. května kultovním snímkem Davida Finchera Klub rváčů, na který naváže nedělní akce pro rodiny s dětmi E.T. Mimozemšťan s kreativní dílnou.

Ústecká činohra na prknech Hraničáře
Pondělní repríza Kafková Zámku, zahalená do podoby temné grotesky, se opět pozastaví nad největší záhadou Zeměměřiče K. Kdo ho do vesnice pozval? Proč ho místní nenávidí? A kdo je tajemný přednosta Klamm? Kdo ještě neměl šanci si vychutnat „činoherácký" Zámek, má šanci 11. května od 19. 30 hodin. Proslulý ústecký soubor zavládne na scéně Hraničáře také ve středu 13. května od 19.30 hodin – návštěvníky čeká komorní drama Zeptej se táty podle předlohy posledního románu Jana Balabána.

Jen tak si zabouchat...s Jamesem Brownem!
Veřejný sál Hraničář pravidelně zařazuje do programu nejnovější filmové hity. Jako třeba snímek Get on Up - příběh Jamese Browna, mapující život jednoho z nejvýznamnějších hudebníků uplynulého století. Film pojmenovaný podle slavné Brownovy písničky je nejen silným životním příběhem, ale zároveň hudebním koncertem plným největších „pecek" tohoto hudebního genia. Get on Up se promítá v úterý 12. května od 19.30 hodin.

Skutečnou lahůdkou je uvedení Fincherova Klubu rváčů v sobotu 16. května od 19.30 hodin. Ikona na poli filmu, která rozrušila mainstreamovou společnost a přinesla na plátno šokující násilné scény a filozoficky podložený terorismus, vznikla podle stejnojmenného a podobně převratného románu Chucka Palahniuka. Fanoušci tohoto díla určitě ocení, že o den později – 17. května od 19.00 hodin – se na scéně Činoherního studia ve Varšavské ulici odehraje oblíbená a mimořádně úspěšná divadelní adaptace Klubu rváčů v podání Činoheráku Ústí.

Novinka v programu Hraničáře - pravidelné jazzové pátky
Hraničář obohacuje program o novou hudební sekci s názvem Friday Jazz Night. Jako první vystoupí v pátek 15. května od 19.30 hodin výteční hudebníci z Jazzvitamin Tria. Pravidelné jazzové pátky se budou konat jednou měsíčně v rámci projektu Hudební večery v Hraničáři.

Kreativní zábava pro malé i velké
Rodinám s dětmi je určena akce E.T. mimozemšťan s kreativní dílnou v neděli 17. května od 15.00 hodin. Ústečané si mohou připomenout příběh o bezbranném mimozemšťanovi se smutnýma očima a svítícím prstem, kterého kolegové zanechali na modré planetě. Byl to právě tento snímek, který vynesl režiséra Stevena Spielberga na výsluní Hollywoodu. Úspěch stvrdily tři sošky Oscara a Zlatý Globus v kategorii nejlepší film. Po projekci následuje kreativní dílna, ve které si děti vyrobí malé „ufony".

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru