Klíše - Vědecká knihovna Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem se zapojí do již devátého ročníku celoevropské akce Noc literatury, která se koná díky spolupráci Českých center a knihoven České republiky. Ambicí projektu je představovat návštěvníkům současnou evropskou literaturu netradičním způsobem a zároveň oživit město Ústí nad Labem přitažlivou akcí.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek


Na různých místech v kampusu UJEP budou během jednoho večera číst známé osobnosti zajímavé ukázky evropské literatury. Noc literatury se uskuteční ve středu 13. května od 18:00–21:00 h na třech zajímavých místech v kampusu UJEP. Návštěvníci se mohou těšit na spojení zajímavého textu, neobvyklého místa a originální prezentace v podání známých osobností. Noc literatury zahájí ústecký rodák herec Radek Zima, který působí v divadle a muzikálech (My Fair Lady, Noc na Karlštejně), ve filmech a seriálech (Habermannův mlýn, Babovřesky, Rodinka, Bastardi, Tma, Proč bychom se netopili, Nemocnice na kraji města po 20 letech). Známý herec bude předčítat tři úryvky z belgické, lotyšské a nizozemské literatury v 18:00 h přímo před vstupem do Vědecké knihovny UJEP.

Následně se účastníci akce přemístí na Filozofickou fakultu UJEP, kde bude v 19:15 h ve vstupní hale předčítat úryvky z finské, španělské a rakouské literatury ústecká boxerka Fabiana Bytyqi. Fabiana je studentkou posledního ročníku ústeckého gymnázia a nadějnou závodnicí, která trénuje pod vedením úspěšného profiboxera Lukáše Konečného.

Posledním, neméně zajímavým místem, bude hudebna Pedagogické fakulty UJEP, kde bude od 20:15 h předčítat dva úryvky z evropské literatury (švédské a izraelské) student Pedagogické fakulty UJEP Jan Pippinger, který se v soutěži Muž roku 2014 umístil na druhém místě.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru