OBRAZEM: V ústecké Masarykově nemocnici byl naistalován babybox nové generace
Instalace babyboxu nové generace v ústecké Masarykově nemocnici. 5x Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V Krajské zdravotní, pod kterou spadá ústecká Masarykova nemocnice, byl ve čtvrtek 26. října nainstalován, vedle nemocniční lékárny, babybox nové generace, který bude uveden do provozu 24. listopadu 2017. Nový babybox po spuštění nahradí dosavadní zařízení, umístěné od roku 2009 u vchodu do budovy C (ze směru od pavilonu O, kde je protetické oddělení).

Od října roku 2009 bylo do babyboxu v ústecké Masarykově nemocnici odloženo šest novorozenců. Tři chlapci a tři dívky.

Nový babybox je zhotovený z antikorového plechu, jeho dvoukřídlá dvířka se otvírají automaticky a po vložení děťátka a aktivaci senzoru se zcela samočinně zavřou. Ručičky či nožičky děťátka jsou chráněny proti kolizi s dvířky fotobuňkami. Vnitřní prostor bedýnky je klimatizován. Babybox je opatřen náhradním zdrojem energie a napojen mnohonásobně jištěnou signalizací na stálou službu a na mobilní telefony. 

Krajská zdravotní má umístěné babyboxy i v dalších svých čtyřech nemocnicích. V Děčíně do něho byla odložena jedna dívka, v Teplicích dva chlapci, v Mostě čtyři děvčátka a v Chomutově jeden chlapec.

2610 babybox4

2610 babybox5

2610 babybox2

2610 babybox3

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru