Tisá – Modrá výstražná světla aut složek integrovaného záchranného systému se zarýjí do noční tmy. Z pískovcových stěn se ozývá volání o pomoc. Hasiči, policisté a záchranáři prohledávají skalní terén pomocí svítidel. Noční výlet do tiských stěn se v pátek 27. října dvě hodiny po půlnoci nevyplatil, podle zjištění redakce E – Ústí.cz, pěti turistům. Jeden z nich uklouzl, spadl a zasekl se ve skalní rozsedlině.

Zásah složek integrovaného záchranného systému v tiských skalách v brzkých ranních hodinách redakci potvrdil Milan Rudolf z Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje. „Minutu po tři čtvrtě na tři ráno jsme na lince 112 přijali oznámení o pádu turisty do skalní rozsedliny na červené turistické trase. Na místo okamžitě vyjela lezecká jednotka z Ústí nad Labem a jednotka z Petrovic. Po příjezdu na místo už na nás u skal čekal oznamovatel, který nás spolu s policisty a záchranáři dovedl na místo pádu turisty. Jelikož se kvůli ozvěnám nedalo přesně určit, ze kterého místa se volání o pomoc přesně ozývá, museli jsme prohledat terén, kdy jsme v jedné z rozsedlin našli uvízlého člověka. Toho jsme následně vyprostili, odnesli na cestu, kde dostal prvotní ošetření. Poté byl přenesen ke kostelu v Tisé, kde jsme ho předali do péče záchranářů,“ uvedl k zásahu Milan Rudolf.

Prokop Voleník, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje doplnil, že se jednalo o jednatřicetiletého muže. „Turista utrpěl středně těžká zranění, se kterými jsme ho transportovali do nemocnice,“ dodal mluvčí záchranářů.

Podle zjištění redakce E – Ústí.cz byli turisté v době noční procházky tiskými skalami v podnapilém stavu.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru