Ústí nad Labem - Kulturní sdružení Vyhlídka uspořádalo jedenáctý ročník festivalu Cesta k nám, který je věnován lidem s mentálním a kombinovaným postižením. Jednodenní akci, na níž vystoupil zpěvák Jan Bendig, moderátorka Inka Rybářová, klauni Fíla a Rybka i sami klienti Domovů pro osoby se zdravotním postižením, hostily v sobotu 30. května Městské sady v Ústí nad Labem.

V ústeckých Městských sadech dnes bylo plno smíchu a radosti. Foto: Soňa Holingerová

Festival Cesta k nám podpořila také Nadace ČEZ částkou 100 tisíc korun. „Vrcholem programu byla pěvecká, taneční i divadelní vystoupení handicapovaných osob. Každoročním cílem Cesty k nám je vytvářet příjemné prostředí pro setkávání lidí se zdravotním postižením, kde mohou prezentovat výsledky svého dlouhodobého uměleckého snažení. Letos k nám přijeli vystupující ze sociálních zařízení z celého Ústeckého kraje," sdělil předseda pořádajícího Kulturního sdružení Vyhlídka Martin Beneš. Na 11. ročníku festivalu nechyběl ani pestrý program pro nejmenší v podobě soutěží, her, skákacích hradů, kolotočů či malování na obličej. Celou akcí návštěvníky provázeli klauni Fíla a Rybka a známá dětská moderátorka Inka Rybářová.

Kulturní sdružení Vyhlídka spolupracuje již deset let s organizacemi neziskového sektoru a pravidelně pořádá akce věnované osobám s handicapem. Festival Cesta k nám dlouhodobě sdružuje několik domovů pro osoby se zdravotním postižením, speciálních škol i dalších organizací věnujících se péči o mentálně postižené. Nadace ČEZ 11. ročník festivalu podpořila v rámci grantového programu Podpora regionů, který je zaměřen na rozvoj veřejně prospěšných projektů. „Cesta k nám začínala jako skromné setkání v ústecké ZOO a o její oblíbenosti svědčí fakt, že jsme letos podpořili už jedenáctý ročník festivalu. Jako obvykle nabídl široký prostor pro umělecká vystoupení osob s postižením, která mají krom svého jedinečného sociálního aspektu i nezpochybnitelnou kvalitu," řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

V ústeckých Městských sadech dnes bylo plno smíchu a radosti. Foto: Soňa Holingerová

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru