Děčín - Požár skladu prádla v sedmém patře interního oddělení děčínské nemocnice dnes odpoledne zaměstnal desítku profesionálních a dobrovolných hasičů, záchranářů, policistů i strážníků. Z interny bylo evakuováno na dvacet "pacientů" figurantů. Naštěstí totiž šlo jen o plánované hasičské cvičení. Skutečných pacientů se totiž fiktivní požár a cvičení nedotklo.

 

Hasiči přivážejí do evakuačního stanu pacienta. Foto: Jan Vraný

Záchranáři posléze využili před nemocnicí i evakuační stan, do kterého hasiči s policisty přiváželi na lůžkách s kolečky a devět ohrožených evakuovaných pacientů a čtyři na kolečkových křeslech a sedm bylo schopno samostatného pohybu. Figuranti byli z řad studentů děčínské střední zdravotnické školy. Mezitím další jednotky po ukončené evakuaci začaly s likvidací fiktivních plamenů.

Na zásah hasičů, záchranářů ale i policistů a strážníků dohlíželi rozhodčí, kteří sledovali celkový postup záchranné akce. V areálu nemocnice během chvilky parkovalo několik zásahových automobilů profesionálních i dobrovolných hasičů z celého Děčínska. Na místě hasiči využili také automobilový žebřík.

VIDEOREPORTÁŽ ZE CVIČENÍ IZS:

 

 

Videoreportáž ze cvičení v děčínské nemocnici připravili: Jan Vraný a Tomáš Straka/e-decinsko.cz

"Celkem se do dnešního cvičení v nemocnici zapojily čtyři jednotky, vedle profesionálních hasičů z Děčína i tři dobrovolné jednotky hasičů, a to Děčín - Staré Město, Boletice a Horní Žleb," uvedl velitel stanice i celého taktického cvičení složek Integrovaného záchranného systému mjr. Ing. Jiří Hykl.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru