Ústí nad Labem – Semafory a dopravní značky v řízení křižovatky nahradí ve středu dopoledne v Ústí nad Labem regulovčíci. Dopravní policisté jednotlivých odborů republikové policie v kraji, se utkají v krajském městě o nejlepšího regulovčíka.

Ilustrační foto: Jan Vraný
Podle zjištění redakce E – Ústí organizátoři soutěže zvažují klání uspořádat na frekventované světelné křižovatce Sociální péče - Krušnohorská nebo na křižovatce v centru Ústí u čerpací stanice AGIP. V řízení křižovatky bude soutěžit osmnáct policistů. Dva z každého územního odboru, z dálničního oddělení a oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.

Dopravní policista Milan Robovský, který se soutěže účastnil v minulém roce, uvedl, že mnohdy řidiči pokynům regulovčíků nerozumí a zmatkují. „Přitom existuje jednoduchá pomůcka. Když přijedu ke křižovatce, policista ke mně stojí čelem nebo zády, tak zastavím. Pokud je bokem, můžu jet," poradil dopravní policista. To samé platí pro chodce, kteří se musí také pokyny policisty řídit.

Jan Pechout, manažer severočeského Besip teamu, upozornil, že další v čem řidiči často chybují, je nerespektování pokynu, když regulovčík zvedne paži, což je jako oranžový signál na semaforu. „Při tomto pokynu nesmí řidiči do křižovatky vjíždět, a když v ní jsou, tak ji rychle opustit. Další věcí, kterou si dost řidičů neuvědomuje je, že pokyny policisty jsou nadřazeny všem dopravním značkám a světelným signálům na semaforu," řekl Jan Pechout.

Regulovčíci, kteří se umístí na prvním a druhém místě, se kvalifikují do celorepublikové soutěže. Všichni účastníci obdrží drobné dárkové předměty věnované Krajským úřadem Ústeckého kraje a Besipem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru