Trmice – Stovky návštěvníků z celé České republiky různých kultur zavítaly v sobotu do parku Českého kynologického svazu v Trmicích. Důvodem byl jedenáctý ročník Různobarevného festivalu.

11. Různobarevný festival. Foto: Petr Sochůrek
Jedním z návštěvníků byl Jaroslav Kadeřábek z Prahy. „S partou jezdíme po festivalech po celé České republice. V Trmicích jsem poprvé a o Různobarevném festivalu jsem se dozvěděl z facebooku. Líbí se mi," řekl mladý muž.

Martin Cichý, ředitel sdružení Romano jasnica uvedl, že každoročním cílem festivalu je dát prostor mediálně známým a méně známých hudebníkům a tanečním souborům. „Letos jde o jedenáctý ročník Různobarevného festivalu. Rok od roku se snažíme, aby byl festival pro návštěvníky zajímavější a pestřejší na umělce. Vždy se snažíme vybrat mezi interprety mediálně známé osobnosti, ale i ty méně známé. Umělci si v zákulisí vyměňují zkušenosti, což je cílem celého projektu. Musím říci, že nám bohužel nevyšel avizovaný známý raper Rytmus kvůli pracovním povinnostem v zahraničí. Hlavním hostem letošního ročníku se tak stal zpěvák z bývalého východního Německa Sadi a skupina Amor duo ze Slovenska. Co bych chtěl pochválit je návštěvnost. Na letošní Různobarevný festival dorazilo tisíc pět set až dva tisíce návštěvníků," řekl Martin Cichý.

Moderátorem festivalu byl známý redaktor České televize Richard Samko. Své taneční umění předvedly soubory Šukar čhaja Trmice, Lila Rosa Krásná Lípa, Romano čiriklo Trmice, Lipakera čhaja Česká Lípa, Somnakune Luluďa Štětí, Romčata Bílina, Somnakune čhave Ústí nad Labem, Romano čiriklo Trmice, Bare bengale čhaja Duchcov, Lipakera čhaja Česká Lípa. O dobrou zábavu se staraly také hudební kapely Cápovci, Gipsy Alex, Dančovci, Cimbálovka, VIP Band, Amor Duo, Sadi, Mixes, Funky Brothers, Honza Lendel, Londo Cukros.

11. Různobarevný festival. Foto: Petr Sochůrek

11. Různobarevný festival. Foto: Petr Sochůrek

11. Různobarevný festival. Foto: Martin Bajger

11. Různobarevný festival. Foto: Martin Bajger

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru