Ústí nad Labem – Cestující městskou hromadnou dopravou se mohou po čtrnácti denní výluce opět svézt trolejbusy ústeckého Dopravního podniku (DP). Ten ve středu obnovil trolejbusovou dopravu na všech linkách.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Jana Dvořáková z kanceláře ředitele uvedla, že důvodem dvou týdenní odstávky trolejbusové dopravy bylo vybudování obratiště v centru Ústí v oblasti ulic Masarykova, Revoluční, Panská, Špitálské náměstí. „Nové obratiště svou polohou umožnilo vytvořit samostatně fungující systém, např. v případě výpadku elektrické energie v ostatních oblastech města, při provozních událostech s vlivem na provoz trolejbusové dopravy, při povodních apod.," doplnila Jana Dvořáková. V rámci odstávky provedli mechanici také údržbu na trakčním vedení na Masarykově ulici u Městského stadionu.

Na další výluku trolejbusové dopravy se musí cestující MHD připravit v měsíci srpnu. Dotkne se linek projíždějících točnou Mírová. Výluka začíná 8. srpna a končí 31. srpna. Rozdělena je do tří etap.

1) 8. - 9. 8. 2015 - výluka trolejbusových linek číslo 51, 52, 55 a 60
2) 10. - 23. 8. 2015 - výluka trolejbusových linek číslo 51 a 60
3) 24. - 31. 8. 2015 - výluka trolejbusových linek 51, 52, 53, 55 a 60

Cestujících MHD se trolejbusová výluka nikterak nedotkne. Na všech dotčených linkách nahradí trolejbusy náhradní autobusová doprava. „Nové obratiště Panská a rekonstrukce točny Mírová v budoucnu umožní změny v trasování trolejbusových linek MHD," dodal Milan Šlejtr, náměstek výkonného ředitele pro dopravu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru