Ústí nad Labem – Za volantem pod vlivem drogy a se zákazem řízení, to je výsledek silniční kontroly, kterou provedli koncem minulého týdne muži zákona z oddělení hlídkové služby ústecké policie. Devětadvacetiletý hříšník skončil v nemocnici na odběru krve a hlídka mu zabavila řidičský průkaz.

Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová ukazuje testery na alkohol a drogy, které používají policisté při silničních kontrolách. Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová uvedla, že devětadvacetiletého muže při řízení Škody Fabia kontrolovali policisté v neděli krátce před polednem v ulici U Vlečky. „Hlídka při následné kontrole v evidencích zjistila, že řidič má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Policisté u muže rovněž provedli zkoušku na omamné látky, která byla pozitivní na amfetamin," řekla policistka.

Podle statistik počet řidičů na Ústecku, kteří se před jízdou požijí drogy, roste. „V první polovině letošního roku policejní hlídky odhalily na Ústecku pod vlivem omamných a psychotropních látek šedesát šest hříšníků při řízení motorových vozidel. Jde o výrazný nárůst oproti loňskému roku, kdy za stejné období ústečtí policisté evidují třicet šest řidičů pod vlivem drogy," doplnila Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru