Střekov, Ústí n. L. – Partičkou šachů mezi radním Střekova Jiřím Železným vs. aktivním šachistou Jiřím Dufkem v parku naproti krajskému soudu odstartoval nový projekt v Ústí nad Labem Šachy pod širým nebem. Do krajského města přivezl hru, která vznikla v 15. století, aktivista Václav Pištora ve spolupráci se spolkem Piano na ulici Ondřeje Kobzy.

Šachová partie mezi radním Střekova Jiřím Železným vs. aktivním hráčem šachů Jiřím Dufkem. Foto: Eva Železná
„Těší mne, že se projekt podařilo dotáhnout do konce a Ústečané dostanou další alternativní možnost trávení volného času v našich ulicích, tak jak tomu je v řadě světových metropolí", řekl Václav Pištora. Šachy Pištora navazuje na již loni instalované veřejné piano, které nejprve bylo na hlavním vlakovém nádraží, letos je lidem k dispozici v podchodu OC FORUM. Tímto dalším projektem chce prohloubit vztah Ústečanů k ulicím vlastního města.

Místostarosta Střekova Jiří Němeček (PRO!Ústí) projekt Šachy pod širým nebem vítá. „Jsme rádi, že našim občanům můžeme nabídnout projekt, který po republice sbírá řadu pozitivních ohlasů. Fandíme těmto aktivitám," uvedl Jiří Němeček.
Dalším místem v Ústí, kde si mohou Ústečané zahrát šachovou partii pod širým nebem je Lidické náměstí. Figurky jsou uskladněné v místní vinotéce, kde si je mohou hráči vyzvedávat.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru