Na několika školách bylo zaznamenáno rozšíření výskytu žloutenky. Rada města pro ně uvolní 30 tisíc
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Rozšíření ohnisek výskytu virové hepatitidy typu A bylo zaznamenáno na základních školách Školní náměstí, Hlavní a Husova. Rada města rozhodla o dalším uvolnění finančních prostředků v celkové výši 30 000 korun pro tyto školy s nejvyšším počtem nařízených karanténních opatření.

Jedním z požadavků tohoto opatření je zajistit ohniskovou dezinfekci účinným dezinfekčním přípravkem s virucidním účinkem, a to po celou dobu zvýšeného zdravotnického dozoru.

Těmto školám Krajská hygienická stanice nařídila používat k mytí rukou mýdlo v dávkovači a k utírání rukou důsledně používat jednorázové ručníky, a to s okamžitou platností. Dalším zvýšeným nákladem na zajištění hygienických prostředků je požadavek KHS na provádění ohniskové hygieny v prostorách WC s tím, že tyto prostory budou dezinfikovány 3x denně, rovněž s okamžitou platností.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru