Radní Ústí pokračují v boji proti sociálním nežádoucím vlivům ve městě
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Radní města Ústí nad Labem vzali na vědomí informaci o návrhu lokalit s nežádoucími sociálními jevy k vyhlášení opatření obecné povahy. V tiskové zprávě novináře o novince informovala mluvčí magistrátu Romana Macová.

„Současnou legislativní změnou je městům umožněno řešit oblasti se zvýšeným výskytem sociálně nežádoucích jevů, v níž nebude možné poskytovat doplatek na bydlení nově ubytovaným osobám, a to podáním žádosti o vydání opatření obecné povahy. Město tak využije ustanovení zákona o pomoci v hmotné nouzi,“ uvedla mluvčí.

Magistrát města Ústí nad Labem obdržel celkem čtyři žádosti o vydání opatření obecné povahy - města Trmice, městského obvodu Ústí nad Labem – město, úřadu Neštěmic a Střekova.

„Několik měsíců magistrát podrobně pracoval na lokalitách, které vytipovaly městské obvody. Ve spolupráci s orgánem sociálně právní ochrany dětí (OSPOD), městskou policií a Policií České republiky, které poskytly statistiky přestupků a přečinů, se úředníci zaměřili na lokality s nežádoucími sociálními jevy. Do těchto lokalit po vyhlášení opatření by úřad práce neměl vyplácet doplatky na bydlení osobám nově příchozím. Vyhlášením opatření obecné povahy město Ústí nad Labem dává jasný signál, že se nechce i nadále stávat cílovou stanicí sociální turistiky za dávkami hmotné nouze, za doplatkem na bydlení. A nezodpovědní majitelé vybydlených nemovitostí, kteří provozují obchod s chudobou, budou mít omezenější přístup k finančním prostředkům státu prostřednictvím osob sociálně slabých,“ píše se v tiskové zprávě.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru