Tisá, Rájec – Dvě jednotky hasičů stále zůstávají v tiských skalách, kde v úterý okolo třinácté hodiny vypukl požár lesního porostu. Se zrzavým kohoutem třináct hasičských jednotek bojovalo zhruba dva dny. (psali jsme)

Zásah při požáru ve skalách v Tisé. Foto: Tomáš Straka
Mluvčí hasičů Lukáš Marvan pro E – Ústí uvedl, že jsou v tuto chvíli pouze dvě. „Místo požáru už jen kontrolují. V případě vzniku nových ohnisek je okamžitě uhasí," řekl Lukáš Marvan.

Od středečního dopoledne vydal ústecký magistrát na celém Ústecku zákaz vstupu do lesů. „Důvodem je zvýšené požárního nebezpečí v důsledku dlouhotrvajícího sucha. Ze zákazu vstupu je vyloučena, hospodářská činnost v lese dle pokynů vlastníka lesa, činnost fyzických a právnických osob majících oprávnění k činnostem v lese podle zvláštních předpisů nebo rozhodnutí orgánů státní správy lesů, činnost zaměstnanců státní správy, činnost složek Integrovaného záchranného systému (IZS) s podmínkou zabezpečení maximálních protipožárních opatření a respektování konkrétních pokynů vlastníka lesa k ochraně lesa," uvedla Simona Heymerová, vedoucí odboru životního prostředí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru