Ústí nad Labem – Stále rostoucí počet vjezdů v těchto dnech zaznamenávají ústečtí záchranáři. Může za to příchod extrémně teplých dní, který se podepisuje na chronických onemocněních, alergiích a psychických stavech lidí.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Mluvčí krajské záchranné služby Petr Bureš uvedl, že jen o uplynulém víkendu se počet výjezdů opět zvýšil oproti normálu o 27 procent. „Záchranáři řeší kolapsové stavy, alergické reakce, dopravní nehody, komplikace zdravotních stavů u chronicky nemocných lidí, psychiatrické indikace atd. Celkem jsme za víkend v Ústeckém kraji zasahovali u 554 pacientů. Traumata tvořila 137 zásahů ( 2/3 u mužů, 1/3 u žen), interní onemocnění 417, z toho bylo 34 zásahů u pacientů s psychickými problémy, u kolapsových stavů jsme zasahovali ve 38 případech. Bez zajímavosti nejsou ani extrémně narůstající počty zásahů u pacientů, kteří měli alergickou reakci po bodnutí hmyzem, těchto případů bylo 34," doplnil Petr Bureš.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru