Ústí nad Labem – Exponátem ústeckého muzea pro měsíc srpen se stal obraz Sperlingstein od malíře Augusta Otto. Obraz zachycuje široký pohled do údolí Labe.

Sperlingstein. Zdroj: Muzeum města Ústí nad Labem
Obraz „Sperlingstein" získalo Muzeum města Ústí nad Labem v roce 2014 nákupem od soukromého sběratele. Obraz je malován olejovými barvami na malířský karton s tlačeným rastrem. Kontrast hloubky pohledu do kaňonu Labe tvoří dramatická skaliska hory Vrabinec, na nichž stával hrad Sperlingstein. Obraz byl po zakoupení do sbírek muzea restaurován. Ačkoli dnes již málokdo ví, kdo byl August Otto, mnozí se s jeho prací setkávají ve svých domácnostech dodnes. Jsou to jím navržené a vymodelované drobné sošky nebo plastické závěsné talíře, signované prostým AO, ale i poměrně velké plastiky, mezi nimiž na přední místo patří zahradní terakotoví trpaslíci a další tvorové.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru