Ústecký kraj - Užijte si krásné léto a pobavte se na mnoha kulturních, sportovních a společenských akcích. Tento víkend je jimi opět nabitý a my vám přinášíme přehled těch nejzajímavějších, které se nejen v našem kraji uskuteční.

MOST: 1. náměstí - NIGHT RUN A AVON BĚH

Sobota 15. srpna od 20.30 hodin

V sobotu 15. srpna přivítá premiérově sérii nočních běhů s názvem Night Run 2015 také město Most. Pořadatelé očekávají okolo tisíce startujících, kteří svým během pomohou nejen svému zdraví, ale i veřejné sbírce proti rakovině prsu. Akce se uskuteční na 1. náměstí a start hlavního závodu je naplánován na 20.30 hodin. Hlavní závod měří 10 km. Kromě něj se ale uskuteční také AVON běh na 5 km a závody dětí RWE KIDS CUP na 500m – 4km. Část startovného ze závodů AVON běhu 2015 poputuje na konto boje proti rakovině prsu. Na veřejnou sbírku proti rakovině prsu, ze které je podporována prevence, pomoc nemocným ženám a další výzkum tohoto onemocnění, věnují pořadatelé 100 Kč z každého startovného. Nezapomeňte si čelovou svítilnu tzv. čelovku, která je povinná a v cíli závodu se můžete těšit na pamětní medaili a bohatý doprovodný program. Více informací a přihlášky najdete na stránkáchwww.night-run.cz

MOST: Státní zámek Jezeří – Habsburkové na Vídeňském kongresu

Sobota 15. srpna 2015 od 17 hodin

Díla Ludwiga van Beethovena, Jana Ladislava Dusíka a Franze Schuberta. Franz Schubert (1797-1928), Sonáta a moll pro housle a klavír č. 2, op.137, Allegro moderato - Andante – Menuetto. Johann Sebastian Bach (1685-1750)/ Felix Mendelssohn (1809 - 1847), Chaconna d moll pro sólové housle s přidaným klavírním doprovodem od Felixe Mendelssohna. Ludwig van Beethoven (1770-1827), Houslová sonáta G Dur č. 10, Op. 96 (1815), Napsáno pro Pierre Rode, dedikováno arcivévodu Rudolphovi, premiéra v Lobkovickém paláci ve Vídni, Allegro moderato - Adagio espressivo - Scherzo. Allegro - Trio - Poco Allegretto. Louis Spohr (1784 - 1859), Salónní kousek č. 6, op. 145, Rondo. Allegretto. Vstupné 150 a 100 korun.

PATOKRYJE: Patokryjská vlna

Sobota 15. srpna od 15 hodin

Letos již popáté prolétne Patokryjemi vlna zábavy a soutěžního klání. V sobotu 15. srpna se těšte na hry pro děti, pouťovou zábavu, pouťové cukrovinky, dobré pivo a další nápoje, revivalovou smršť a hlavně na soutěžní klání, které proběhne na místním rybníku. Různá podivná plavidla se jej pokusí překonat. Uvidíme, jestli se kapitánům podaří zdolat všechny nástrahy nebo se budou muset nechat potupně odtáhnout k molu. Patokryjská vlna začíná v 15 hodin neckyádou, od 16 hodin jsou připraveny moderované hry pro děti, od 17 hodin se můžete těšit na kapelu New Age of Smokie, od 18 hodin zahraje Dalibor Janda Revival, následovat bude od 19 hodiny Elán Revival, od 20 hodiny to rozjede Kabát Revival a od 22 hodiny začíná diskotéka DJ Valdy. Pořadem provede moderátor Zdeněk Lukesle.

HORNÍ JIŘETÍN: Pouť a městské slavnosti

Sobota 15. srpna od 10 hodin v okolí kostela a kulturního domu

Pouťová zábava, fakírské duo Karson, kejklíři a žonglérská dílna, dobové hudební vystoupení skupiny Gnomus, šerm, velkolepá bitva, tanečnice, lety, drezúra dravců, škola pro mladé rytíře, dechovka, křest knihy Marka Moudrého, hudební skupina Deviant Band, Zdarr, Stará škola, Tři sestry Banditos a ohňová show, to vše na vás čeká na městské pouti a slavnostech v Horním Jiřetíně.

CHOMUTOV: Podkrušnohorský zoopark - Pohádkové Safari

Pátek 14. a sobota 15. srpna od 18 hodin

Cesty do světa kouzelných bytostí, strašidel a duchů. Projížďky Lokálkou Amálkou nebo Safari expresem trvají 60 minut a první vyjede v 18:00, další vždy po půl hodině. Poslední jízdu můžete využít ve 23:00 hodin.

BŘEZNO U CHOMUTOVA : Tradiční Březenská pouť

Sobota 15. od 17.30 hod a neděle 16. srpna od 9.30 hod

Nenechte si ujít tradiční březeneckou pouť. Od pátku do neděle je připravený bohatý kulturní program, na dvou jevištích, který bude v neděli v 17 hod. zakončen koncertem Kamila Střihavky. Dále uvidíte drezúru koní a dravců, tanec, pouliční divadlo, kouzelníka nebo fakíra. Vstup je zdarma.

ČERVENÝ HRÁDEK: Zámek Červený Hrádek u Jirkov - František Nedvěd a Tie Break

Sobota 15. srpna od 18 hodin

Legendární český písničkář vystoupí na zámku Červený Hrádek. Vstupné 150 korun.

DUBÍ: Hraniční buk

Sobota 15. srpna od 11 hodin

Tradiční česko-německá slavnost, kterou pořádá Město Dubí. Na starém hraničním přechodu Cínovec, u dubu vysazeném v roce 2007, se setkají čeští a němečtí občané. K tanci a poslechu hraje Doubravanka. Zajištěn je také autobus z Dubí na Cínovec a zase zpět.

LOUNY: Letní lounské vábení

Pátek 14. srpna od 16.30, v sobotu 15. srpna od 13.30 a neděle 16. srpna od 6.00 hodin

Již dvanáctý ročník letních slavností města Louny přináší bohatý víkendový program. V pátek se těšte na slavnostní zahájení se starostou města, zábavný program na břehu řeky Ohře, výstavu Zdeňka Sýkory v městské galerii nebo večerní koncert Ewy Farne na Mírovém náměstí. Na sobotu je připravena hudební scéna na Mírovém náměstí, kde vás čeká šest koncertů včetně večerního vystoupení Vladivojna La Chia nebo Monkey Business, dále koncerty folkové a country scény v amfiteátru na výstavišti, rock v areálu stromovky. Zúčastnit se můžete také ranního pochodu nebo dne otevřených dveří v aeroklubu Raná, vidět můžete volejbalový turnaj, závody dračích lodí nebo třeba loutkové představení a spoustu doprovodných programů. V neděli na vás čekají například rybářské závody, projížďky na veslařských lodích, basketbalový turnaj, divadelní hra, hudební happening v amfiteátru na výstavišti a další doprovodné programy, zúčastnit se můžete Běhu letního vábení nebo večerního promítání filmu Magical Mystery Tour v amfiteátru na výstavišti. Celý program najdete na http://www.lounskevabeni.cz/.

KRÁSNÝ DVŮR: zámek Krásný Dvůr – Příběhy včelích medvídků

Neděla 16. srpna od 15 hodin

Letní odpolední představení pro děti v podání divadla Krapet. Vstupné 60 a 30 korun. Více na www.krasny-dvur.cz .

LITOMĚŘICE: Litoměřické pivní slavnosti

Sobota 15. 8. 2015 od 13 hodin

Velká pivní slavnost na Mírovém náměstí v Litoměřicích. Zahájení se koná ve 13 hodin a následují vystoupení LUCIE revival, Wono Sito Sedne, Rybičky 48, ProwizoriumMichal Hrůza, 100 Legs a Markýz John. Vstupné: děti do 110cm zdarma, důchodci a děti (do 15 let) 60,-Kč, ostatní 80,-Kč

LIBOCHOVICE: Státní zámek Libochovice - Hostinec u kamenného stolu

pátek 14. srpna od 20.00 hodin na nádvoří zámku

Úsměvnou retrokomedii uvádí Divadlo Ty-já-tr K.O. Praha.

JIŘETÍN POD JEDLOVOU: Tolštejnské slavnosti na hradě Tolštejn

sobota 15. srpna od 10 hod

Patnáctého srpna ožije náměstí v Jiřetíně pod Jedlovou tradičním mumrajem, ve kterém se budou prolínat stánky s pestrou nabídkou „všehochutí" se zábavným programem pro celou rodinu. Jedna z atrakcí ale pravděpodobně nejvíce potěší tatínky, kteří ve svém jídelníčku preferují tekutý chléb. Ano, už nyní můžeme prozradit, že Tolštejnské slavnosti nabídnou přehlídku piv, která se vaří v našem regionu. Prezentovat se budou pivovary Kocour, Děčín, Křinický pivovar, Cvikov, Löbau a možná se předvede i nejnovější pivovarnický přírůstek z České Kamenice. Bude tak možné na jednom místě ochutnávat a porovnávat místní pivní klasiku i speciály a přitom se dobře bavit s muzikou. Asi namítnete, že zatímco pánové budou provozovat své oblíbené hobby, maminky s dítky nebudou chtít jen útrpně pozorovat. Správně! Též pro dámy bude připraven zajímavý módní program a pro nejmenší účastníky hrátky s pohádkovými postavami, které budou na různých místech nově zrekonstruovaného jiřetínského náměstí. K večeru, když celý šrumec utichne, vydají se ti, kdož se ještě udrží na vlastních nohách, na oblíbený Světluškový pochod přes Křížovou horu na hrad Tolštejn. Zde bude též připraven večerní program, již samozřejmě v komornějším stylu. Takže se máme na co těšit! Více na www.tolstejnskepanstvi.cz .

JANSKÁ: Farmářský den v obci Janská u České Kamenice

Sobota 15. 8. od 8 hodin

Ukázky řemesel a tvoření - kovář, brusič, dráteník, košíkář, řezbář, truhlář a další. Farmářské produkty - sýry, bylinky, čaje, ovoce, zelenina, sadba, keře, domácí uzenina a další. Ukázka a prodej zahradní techniky, dřevosochaření. Občerstvení zajištěno. Vstupné 20,-

BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ: Noční prohlídky na kouzelném zámku

Sobota 15. srpna od 20:00, 20:45 a 21:30 hodin

Kouzelné prohlídky nočního zámku. Návštěvníci se mohou těšit na prohlídku zámku v doprovodu strašidel a dobových postav. Vzhledem k velkému zájmu je nutné si místo předem rezervovat. Prohlídky se konají ve 20:00, 20:45 a 21:30 hodin. Celé vstupné 100 korun, děti od 6 do 15 let 50 korun, děti od 3 do 6 let 10 korun. Rezervace míst provádějte na: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo tel.: 412 586 575, a to denně od 9:00 do 17:00 hodin.

ÚSTÍ NAD LABEM: Hrad Střekov – Vladimír Mišík & ČDG & Mirek Kovářík

Sobota 15. srpna od 20 hodin

Koncert, Vladimír Mišík – jedna z nejvýraznějších osobností české populární hudby již od 60. let 20. století. Vstupné 180 korun.

VELKÉ BŘEZNO: zámek Velké Březno – Gulliverovy cesty

Neděle 16. srpna od 14 hodin

Za pohádkou na zámek Velké Březno. Divadlo Mladá scéna představí vlastní adaptaci světoznámého příběhu na nádvoří zámku. Cena 50 korun. Více na http://www.zamek-vbrezno.cz/.

OSTROV U TISÉ: Festival Rock on the Rocks

Pátek 14. srpna od 18 hodin, sobota 15. srpna od 14 hodin

Rock on the Rocks je multižánrový česko-německý festival, který se každoročně koná na hranici dvou zemí v údolí Bielatal. I letos si užijete spoustu muziky a hlavně pohodovou atmosféru bez předraženého šuntu. Více na www.rockontherocks.eu.

PRAHA: Festival Letní Letná - NoFit State Circus - BIANCO

Neděle 16. srpna od 20 hodin

První den festivalu Letní Letná, který potrvá až do 3. září. Vystoupení soubor NoFit State z Velké Británie, absolutní špičky současného nového cirkusu, který od svého založení v roce 1986 vystupoval ve více než 15 zemích světa před milióny užaslých diváků a získal řadu prestižních cen, v představení Bianco překročil další hranice, které nový cirkus nabízí. Bianco je úchvatná kombinace nejrůznějších typů vzdušné akrobacie, která popírá zákony gravitace, okouzlující živé hudby i neobvyklé scénografie. Inspirací se stala krása i hrubost, život i smrt, chaos i jednoduchost, rozpory v každém z nás i mnohost osobností v každé lidské bytosti. Představení se odehrává v typickém šapitó NoFit State připomínajícím obrovskou vesmírnou loď. Loď, která je obydlena obyčejnými lidmi s výjimečnými schopnostmi, které ale mají své obavy, pochyby i nedostatky. Diváci při představení nesedí, ale procházejí skrze kulisy, v intimní blízkosti toho, co se okolo nich odehrává.

DRÁŽĎANY: Městské slavnosti Canaletto - Centrum Drážďan

Víkend 14. až 16. srpna

Město Drážďany zve na již tradiční srpnové městské slavnosti. V historickém centru města a na březích podél Labe proběhne na 10 pódiích a v zážitkových areálech bohatý program, během kterého se představí na 1000 umělců z různých branží. Díky sponzorům a partnerům akce budou i letos vstupy na představení zdarma. V celkem 15 zážitkových areálech si mohou diváci vychutnat taneční, hudební, divadelní i další programy, mezi nimi například představení ve středověkém stylu nazvané Spectaculum Creativum nebo se vypravit na umělecko-řemeslný trh. Na náměstí Altmarkt proběhne hravý a zábavný program pro rodiny ve speciálním areálu. Zábava večer přejde v bujarou noční párty. Naprostou novinkou letošního ročníku je "Karibský areál" uprostřed Starého města. U kostela Hofkirche mezi Semperovou operou a zámkem čekají na návštěvníky palmy a lehátka. Večery tu zpříjemní karibské tóny, koktejly a čerstvé kokosové ořechy. Drážďany touto slavností tradičně oslaví své narozeniny. Letošní jubileum připomíná 808 let od založení města. Drážďany zvané též Labská Florencie budou tradičně i v roce 2015 oslavovat výročí založení města. Tentokrát se bude jednat již o 809. narozeniny a jejich oslava proběhne ve znamení Canalettova umění. Slavnosti se konají na ploše 23.000 m² přímo v centru města a současně na obou březích Labe.

SADSKÁ: Jezero Sadská - ROCK OF SADSKÁ 2015

Pátek 14. srpna od 18 hodin a sobota 15. srpna od 9 hodin až do neděle 16. srpna do 3 hodin

Druhý ročník hudebního festivalu ROCK OF SADSKÁ. Novinkou roku 2015 bude kompletní produkce odehrávající se na dvou podiích. Při pátečním WARP UP vás přivítá legendární regionální kapela TELEGRAF, kterou doplní mladé kapely XENON, The Agony a Blank Out. Sobotním hedlainerem je německá thrash metalová legenda Destruction, dále vystoupí kapely Dymytry, MAGMAHOTEL, Miloš Dodo Doležal & band, Debustrol original, Tortharry, Hand Grenade, ROOT Official, X-CORE, F.O.B., TRAUTENBERK Tanz Metal, RIMORTIS, STREETMACHINE, The Agony, Locomotive, Ancient Desire, Roxor, BOOTERS, Piranha - Fishmetal, Angstbreaker (GER), SKIFF PHC fucking Prague, Míra Imrich & tango.cz. Stanové město v sousedství areálu ZDARMA, organizátoři doporučují včasný příjezd na parkoviště.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru