Ústecký kraj - Krajská zdravotní, a. s. nabízí studentům medicínských oborů možnost zapojení do stipendijního programu, prostřednictvím svého nadačního fondu. V rámci stipendia mohou studenti získat 7 000 Kč měsíčně na úhradu nákladů, spojených se studiem na vysoké škole. Ve spojení se stipendiem od Ústeckého kraje ve výši 5 000 Kč, tak studenti mohou získat celkem 12 000 Kč měsíčně po dobu akademického roku.

Ilustrační foto.

Stipendijní program pro akademický rok 2015/2016 vyhlásil předseda správní rady Nadačního fondu Krajské zdravotní, a. s. pro studenty pátých a vyšších ročníků vysokoškolského prezenčního studia v oborech lékař a farmaceut. Pro studenty 3. ročníků vysokoškolského prezenčního studia také v oborech radiologický asistent a všeobecná sestra. Stipendijní program úspěšně funguje již od roku 2008.

Podpořit budoucí lékaře, kteří se zavážou pracovat v Krajské zdravotní, a. s. se rozhodl také Ústecký kraj. „Po získání částky se student zavazuje pracovat pro vybraného poskytovatele zdravotních služeb právě tolik let, na kolik bude mít poskytnuté stipendium. Chceme tak zabránit tomu, aby lékaři, kteří si splní atestaci v Ústeckém kraji, odešli do jiného kraje," řekl 1. náměstek hejtmana Ústeckého kraje RSDr. Stanislav Rybák.

Zásadně byla upravena pravidla přidělování stipendií, která vzájemně sladili oba jejich poskytovatelé, Ústecký kraj a Krajská zdravotní, a. s. „Pro letošní akademický rok se nově nebude krátit stipendium od Krajské zdravotní studentům, kteří současně získali stipendium od Ústeckého kraje. Částku od nadačního fondu Krajské zdravotní dostanou v plné výši a ve spojení obou stipendií pro ně vzniká velice zajímavá finanční pomoc pro období jejich náročného studia," uvedl Ing. Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní, a. s.

Během akademického roku 2014/2015 se do stipendijního programu Krajské zdravotní, a. s. přihlásilo 32 studentů. Pro akademický rok 2015/2016 se mohou studenti hlásit do 9. 10. 2015.

Žádost o stipendium musí být podána v termínu určeném výzvou na adresu: Krajská zdravotní, a. s., Sociální péče 3316/12A, odbor personální, 401 13 Ústí nad Labem. Obálka by měla být označena „Stipendium". Veškeré informace spolu se žádostí o stipendium, směrnicí a smlouvou zájemci naleznou na internetových stránkách Krajské zdravotní, a. s. http://www.kzcr.eu/nadacni-fond/default.aspx

Stipendijní podmínky Ústeckého kraje zájemci najdou na http://www.kr-ustecky.cz/stipendium-usteckeho-kraje/ds-65212/p1=204469

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru