Razice - Až šestileté vězení hrozí třiadvacetiletému řidiči, který ve středu večer v Razicích automobilem Toyota Land Cruiser zabil školáka a další dva lidi těžce zranil. Muž jel od Hrobčic na Kučlín a v pravotočivé zatáčce patrně nezvládl řízení, vjel do protisměru, kde narazil do domu. Následně se vozidlo střetlo s dvěma zaparkovanými auty, u kterých stála skupina lidí včetně dětí a která se právě chystala nastoupit do zaparkovaných vozů.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Podle policejní mluvčí Ludmily Světlákové při střetu došlo k těžkým zraněním dvou nezletilých chlapců a jedné ženy. Jeden z chlapců při převozu do nemocnice zemřel. Řidič byl následně zadržen a umístěn do policejní cely. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla opakovaně pozitivní s výsledkem přes dvě promile alkoholu. Motorista se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve.

Jak redakce zjistila, šlo o rodinnou tragédii. Děti se zrovna vracely od babičky domů, když do nich vrazilo neovladatelné vozidlo opilého mladíka. Skupinka lidí před domem totiž u chodníku zrovna nastupovala do osobního auta. Při nehodě utrpěla závažná zranění babička a dva chlapci. Všichni tři byli následně transportováni do ústecké Masarykovy nemocnice na traumatologické oddělení. Bohužel jedno z dětí svému závažnému zranění při převozu v sanitce podlehlo. Na místě zasahoval také vrtulník letecké záchranky. Jeho lékař i osádka poté zachraňovali v sanitě jedno z dětí. Potvrdil to mluvčí krajské záchranky Prokop Voleník s tím, že na místě zasahovaly čtyři sanitky. Jedna z Bíliny a tři z Teplic.

Následně po nehodě skončila v nemocnici i matka dětí, která byla převezena sanitkou spolu s miminkem. To mělo sedět v jednom z aut v autosedačce. Policisté nyní zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestných činů usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru