Svádov – Bezpečně na kole, to je název preventivní akce, která proběhne ve spolupráci statutárního města Ústí nad Labem, městských strážníků a severočeského Besip teamu v sobotu od 10.00 hodin na labské stezce mezi Ústím a Děčínem na odpočívadle ve Svádově. Cyklisté si budou moci nechat zdarma seřídit odborným servisem kolo a nechat si ho dovybavit reflexními prvky.

Celorepublikový projekt „Na kole jen s přilbou". Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Mluvčí města Ústí nad Labem Romana Macová uvedla, že akce se koná za podpory projektu Zdravá města, obce, regiony České republiky. „Pomocí testů si malí i velcí cyklisté osvěží znalosti silničního zákona. Dozvědí se také informace o bezpečnostním systému DATATAG, který nabízí více - prvkový přístup k identifikaci jízdního kola a výrazně znepříjemňuje život profesionálním zlodějům," doplnila Romana Macová.

Jak se bezpečně chovat v silničním provozu poradí severočeský Besip team, který cyklistům umožní si vyzkoušet „tzv. alkoholové brýle", které simulují zhoršené vidění, vnímání a reakce člověka po konzumaci alkoholu.

Že cyklistická přilba dokáže při pádu z kola mnohdy zachránit život, jak ji mít správně připevněnou, to zase poradí zástupci celorepublikového projektu „Na kole jen s přilbou". Akce skončí zhruba ve 14.00 hodin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru