Háj u Duchcova - Požár autodílny v areálu firmy Metacar v Háji u Duchcova na Teplicku zaměstnal devět hasičských jednotek. Při požáru následně shořela dvě osobní auta. Nebezpečné tlakové láhve uvnitř hořící dílny nakonec museli zneškodnit povolaní policejní odstřelovači z teplické zásahové jednotky. Naštěstí šlo jen o taktické cvičení hasičů, ale zásah policejních odstřelovačů byl skutečný.

Hasiči nacvičovali likvidaci požáru autodílny. Foto: Jan Vraný

Naše redakce byla exkluzivně u toho. Požár autoopravárenské dílny se posléze rozšířil na dvě osobní auta. Plameny navíc ohrožovaly dvě tlakové láhve. Hasiči proto na místo povolali policejní zásahovou jednotku, která do akce nasadila odstřelovače. Ten tlakovou láhev zasáhl na velkou vzdálenost.

Příslušník teplické hasičské stanice Robert Zavoral taktické cvičení naplánoval do sebemenšího detailu. Ještě před příjezdem hasičských jednotek se velitel teplické stanice Zdeněk Bláha ujal role žháře, který podpálil obě auta v opuštěné výrobní hale společnosti. Cvičení si nenechal ujít ani ředitel teplických hasičů Adolf Langer.

Hasiči nacvičovali likvidaci požáru autodílny. Foto: Jan Vraný

Tématem cvičení bylo zdolání požáru v autoopravářské dílně s možností využití policejního odstřelovače při likvidaci tlakové láhve zasažené požárem a tím výrazně zkrátit dobu zásahu a minimalizovat riziko zasahujících hasičů. Dvojice policejních odstřelovačů pak na místě použila ostré střely a v rámci cvičení "nebezpečnou" hořící tlakovou láhev posléze zneškodnila.

To už ale všichni zasahující hasiči museli "vyklidit" pole a stáhnout se všichni do bezpečné vzdálenosti, až za odstřelovače. Na místě asistovaly také hlídky státní policie, které zajistily okolí.

Hasiči nacvičovali likvidaci požáru autodílny. Foto: Jan Vraný

ZASAHUJÍCÍ JEDNOTKY:

HZS Teplice

HZS Duchcov

SDH Háj u Duchcova

SDH Osek

SDH Hrob

SDH Košťany

SDH Dubí

SDH Hostomice

SDH Sobědruhy

FOTOGALERIE:

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru