Město podpořilo sportování dětí, zastupitelé schválili sedm milionů
Mladí sportovci z Athletic Clubu Ústí. Foto archiv klubu
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Podpořit sportování dětí se snaží představitelé města Ústí nad Labem. Zastupitelé v závěru února rozhodli, že z rozpočtu města bude poskytnuto sedm milionů korun pro umožnění a rozvíjení sportovních činností u dětí a mládeže do 18 let.

O peníze požádalo celkem 62 sportovních organizací. Zastupitelé rozhodovali o podpoře pro 45 z nich. O příspěvcích ve výši přes půl milionu korun rozhodovala už dříve také rada města a schválila je.
Například sportovní klub USK Provod, zabývající se především atletikou a sportovní všestranností, může pro letošní rok počítat s částkou od města 579 900 korun. Volejbalový klub Ústí nad Labem obdrží příspěvek 366 300 Kč a Athletic Club Ústí nad Labem dostane na činnost dětí 322 500 Kč. Příspěvků je samozřejmě více.

Výši dotace určoval systém s využitím „ šeků“. „Do akce šeky se zapojily více než tři tisíce dětí. Každé dítě dostane dva šeky, které odevzdá ve svých sportovních klubech a oddílech, a podle obdržených šeků se pak určuje celková výše dotace,“ upřesnila Romana Macová z magistrátu města.

"Díky našim šekům děti v Ústí nad Labem mnohem více sportují, o čemž jasně hovoří statistika. V roce 2014 bylo 2 648 evidovaných sportujících dětí a dnes už jich podporujeme 3 230. Mám z toho radost, sportování dětí je nejlepší zdravotní prevencí a prevencí proti nežádoucím vlivům, " upřesnil první náměstek primátorky Jiří Madar. "V roce 2014 jsme vyplatili 3,9 milionu korun a letos přidělíme na sportování dětí 7,549 milionu korun,“ dodal.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru