Žena upadla v bytě a nedokázala vstát. Pomohli strážníci a syn
Strážník při zásahu v bytě u nemocné ženy. Foto Městská policie Ústí
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Paní v ústecké ulici Bratří Čapků postihl akutní zdravotní problém – silná bolest nohy. Upadla a nedokázala už vstát. Kvůli tomu nemohla ani otevřít dveře do bytu, aby k ní mohla přijít pomoc.

Na událost v úterý ráno upozornila ošetřovatelka, která zavolala na tísňovou linku městské policie. „V telefonátu uvedla, že její klientka upadla v bytě na zem a nedokáže vstát, otevřít dveře a pustit ji do bytu,“ popsal počátek zásahu Jan Novotný z Městské policie Ústí nad Labem.

Strážníci ihned vyjeli na místo. Žena za dveřmi byla při vědomí a komunikovala. Stěžovala si na nesnesitelné bolesti nohy. Byt nemusel být otevřen násilím, protože žena nebyla v přímém ohrožení života. Strážníci zjistili příbuzné a vyrozuměli je o problémech, do kterých se paní dostala. Na místo pak brzy přijel syn a otevřel byt. Pacientka se kvůli silné bolesti nedokázala postavit na nohu ani s pomocí strážníků a dospělého syna. Žena měla i malou tržnou ránu na hlavě, zřejmě se udeřila při pádu.

Strážníci ženě poskytli první pomoc a na místo přivolali záchranku. Seniorku pak pomohli ještě snést před dům a naložit ji do sanitky. Zdravotníci pak ženu odvezli do Masarykovy nemocnice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru