Křižovatka v Ústí mezi Všebořicemi a Bukovem je nebezpečná, ukázala studie
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Křižovatka na silnici I/30 mezi Všebořicemi a Bukovem v Ústí patří mezi riziková místa v ČR z hlediska dopravní bezpečnosti a výskytu nehod. Upozornil na to projekt s názvem Automapa Allianz.

Tento dopravně-bezpečnostní projekt, spjatý se stejnojmennou pojišťovnou, vyhledává a mapuje nejrizikovější úseky na silnicích v ČR. Nyní na začátku dubna tvůrci vydali žebříček nebezpečných míst, která se do statistiky nově zapsala během roku 2017.

„V Ústeckém kraji dávejte pozor zejména na silnici I/30 mezi Všebořicemi a Bukovem. V roce 2017 se tam odehrálo pět nehod, z toho jedna vážná s jedním těžkým zraněním,“ informoval Václav Bálek, mluvčí pojišťovny Allianz.

Nejvíce riziková místa v ČR jsou nyní v Olomouckém a Pardubickém kraji, ukázalo dále odborné šetření. Automapa Allianz je podrobnou celorepublikovou studií, nikoli tedy analýzou nehodovosti klientů Allianz pojišťovny, upřesnil Václav Bálek. Seznam nových kritických míst českých silnic vychází z údajů veřejně dostupné databáze dopravních nehod evidovaných Policií ČR a následně zpracovaných podle komplexní metodiky.

Podmínkou pro zařazení konkrétního místa do Automapy Allianz je vznik alespoň dvou na sobě navzájem zcela nezávislých dopravních nehod s těžkými zdravotními následky nebo smrtí v daném úseku během roku 2017, mezi nimiž nebyla vzdálenost větší než 100 metrů. Analýza se týká nehod na dálnicích, rychlostních silnicích a silnicích I. třídy.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru