Přijďte v sobotu do ZOO v historickém kostýmu. Bude legrace!
Procházka se slony po areálu. Foto ZOO Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Slavnostní zábavný den, věnovaný oslavě nové sezony i výročí z historie, proběhne v sobotu v ZOO Ústí nad Labem. Pokud návštěvníci přijdou s dobovou pokrývkou hlavy, třeba cylindrem či dámským květinovým kloboukem, získají slevu – vstupné bude pro ně poloviční. A pokud přijde někdo celý oděn v historickém kostýmu, čeká ho ještě další dárek navíc.

ZOO bude v sobotu připomínat 110 let od založení tzv. Lumpenparku. To byla ptačí rezervace, kterou založil Henrich Lumpe, dřívější ústecká osobnost, obchodník a milovník přírody. Na areál ptačí rezervace později navázalo vybudování zoologické zahrady se širším zaměřením na více druhů zvířat.

„Připomeneme si osobnost zakladatele první ptačí rezervace ve střední Evropě, významného a osvíceného ochránce zpěvného ptactva Heinricha Lumpeho,“ uvedl ředitel ZOO Ústí Roman Končel. „Oživlá socha tohoto velikána se bude pohybovat mezi návštěvníky ZOO a bude se starat i o legraci a zábavu,“ dodal.

Celý den se ponese ve veselém historickém duchu. Návštěvníky bude už u vchodu vítat dobová reprodukovaná hudba, navozující atmosféru začátku 20. století. Děti si budou moci zasoutěžit na mnoha stanovištích, projet se vláčkem, pro všechny jsou připraveny i stánky s občerstvením. Hrát se bude také divadlo.

ZOO bude u vstupu otevřena od 9 do 18 hodin a v areálu bude možné pobýt až do 19 hodin. Kdo má rád historii a legraci, může se sám aktivně zapojit do zábavného dne a ještě získá slevu na vstupném. „Každý, kdo dorazí v sobotu do ZOO s dobovou pokrývkou hlavy, muži třeba s cylindrem, buřinkou či baretem a ženy se širokým květinovým kloboukem, dostane slevu na vstupném – zaplatí jen polovinu. Pokud někdo přijde oblečen komplet v historickém kostýmu, obdrží od nás ještě jeden speciální dárek,“ uvedla Věra Vrabcová, mluvčí ZOO Ústí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru