Strážníci otevřeli dopravní hřiště. Přijít s dětmi může každý
Strážník s dětmi na hřišti. Foto Městská policie Ústí
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – S přicházejícím jarem zahájilo provoz i dětské dopravní hřiště v zámeckém parku v Krásném Březně. Potřebné práce provedli strážníci, a také asistenti prevence kriminality. Hřiště je důležité pro dopravní výchovu dětí z města a okolí. Minulý rok ho navštívilo přes šest tisíc dětí ze škol a školek.

Venkovní provoz hřiště byl zahájen tento týden v úterý. Strážníci spolu s asistenty prevence kriminality uklidili celý areál, opravili jízdní kola, instalovali nové dopravní značky.

„Městská policie zajišťuje provoz dopravního hřiště už od roku 2000. Předtím byl areál zchátralý a nevyužívaný. Strážníci ho vlastními silami opravili a uvedli do provozu,“ připomněl Jan Novotný, mluvčí Městské policie Ústí nad Labem.

Od září téhož roku vedou strážníci v areálu celoroční výuku dopravní výchovy podle metodiky BESIP.  Výuka je určena pro žáky základních a mateřských škol z celého okresu Ústí nad Labem. „Dopravní hřiště Městské policie Ústí loni se třídami navštívilo přes šest tisíc žáků základních a mateřských škol. Kromě školní výuky je hřiště k dispozici i volně pro potřeby veřejnosti. Lidé, především rodiny s dětmi, mají možnost ho navštívit vždy odpoledne, a také o víkendech a svátcích,“ dodal Jan Novotný.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru