Policisté byli oceněni za odvahu a záchranu lidí při požáru v Předlicích
Čtyři hrdinové, ocenění policisté za profesionální zásah při záchraně lidí. Foto Policie ČR Ústí
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Tomáš Paseka, David Kolář, Jan Jirkovský a Stanislav Pirot byli ve čtvrtek oceněni za odvahu a profesionalitu při zásahu během nedávného požáru bytového domu v Předlicích. Jde o policisty z oddělení hlídkové služby v Ústí nad Labem.

Za jejich statečnost, osobní nasazení a skvělou práci, kterou při požáru odvedli, jim poděkoval vedoucí územního odboru Policie ČR Ústí nad Labem Vladimír Danyluk. „Odvahu a profesionální zásah při záchraně lidských životů je třeba ocenit. Jsem rád, že máme v ústeckém sboru tak výborné policisty,“ uvedl policejní důstojník.

Ocenění hrdinové jsou policisté z oddělení hlídkové služby v Ústí, všichni slouží u Policie ČR necelé čtyři roky. „Svým činem ukázali, že rozhodnutí jít k policii nebrali jen jako své budoucí povolání, ale i jako poslání. Prokázali, že jim je vlastní se nejenom starat o to, aby bylo bezpečněji na ulici, ale že dokáží i zachraňovat životy. Moc jim děkuji,“ dodal Vladimír Danyluk.

Policisté přijeli k požáru jako první ze zasahujících složek. "Z druhého patra se valil černý štiplavý kouř. Policisté neváhali ani minutu a do domu vběhli. Přes hustý dým v chodbě se jim ovšem nepodařilo do druhého patra dostat, tak se pokoušeli do bytu proniknout přes vedlejší dům a jeho střechu. Pak už přijeli hasiči s dýchacími přístroji a začali z domu vynášet děti a dospělé. Policisté pomáhali dětem dávat kyslík dýchacími přístroji, v jednom případě provedli několikrát i masáž srdce a zachránili život," popsala dramatické okamžiky Veronika Hyšplerová, ústecká policejní mluvčí.

Požár v Předlicích vypukl 22. března brzy ráno. Lidé v domě ještě spali. Podrobně jsme o něm a o atmosféře na místě psali ZDE.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru